Pint of Bitter

Bereidingswijze:

De piepkleine blokjes komkommer met mayonaise mengen en op smaak brengen met peper en zout. Met een speciaal vormpje rondjes met een middellijn van ongeveer 4 cm uit de plakjes steken. Deze rondjes in een mengkom in een mengsel van olie en vers citroensap gedurende 30 tot 40 minuten marineren. Af en toe omkeren. Met een speciaal vormpje rondjes uit de pakjes zalmfilet steken. De gemarineerde rondjes choggia biet iets deppen, over bordjes verdelen en een rondje zalmfilet erop plaatsen. Met het mengsel van komkommerblokjes met mayonaise en een sprietje bieslook garneren. Serveren met een goed gekoeld glas bitter ale tussen 4 en 5 vol%.

Toelichting:

De Engelse drummer Clark Tracey koos reeds op 13 jarige leeftijd voor de drums, nadat hij was begonnen met het spelen op piano en vibrafoon. Vanaf 1978 tot 2013 werkte hij veelvuldig samen met zijn vader de bekende pianist Stan Tracey, met wie hij op ruim 30 albums is te beluisteren. Bovendien heeft Clark een indrukwekkend aantal prominente Engelse en Amerikaanse muzikanten begeleid. ‘If Blakey has a UK equivalent, it is fellow drummer Clark Trace’, aldus Chris Parker in The Independent. Zijn affiniteit met het spel van Art Blakey blijkt uit de naam van één van de groepen die hij begeleidt, namelijk ‘Tribute To Art Blakey’. Het nummer ‘A Pint Of Bitter’ komt voor op het album ‘Meantime’. Dit melodieuze nummer is ook verschillende malen gespeeld door tenorsaxofonist Tubby Hayes.

Ingrediënten

300 gram licht gerookte zalmfilet, in plakjes

1 grote choggia biet, geschild en in plakjes

4 eetlepels komkommer, geschild en in piepkleine blokjes

2 tot 3 eetlepels mayonaise, liefst zelf gemaakt

Sprietjes verse bieslook, voor de garnering

2 eetlepels vers citroensap

2 eetlepels olijf- of zonnebloemolie

Peper uit de molen en zout naar smaak

Bier

Kaapse Brouwers 'Karel' American Bitter

Han Hidalgo – Biercuisine - Bierista

~ deze bier spijs combinatie wordt u aangeboden door ~

Han Hidalgo – Biercuisine

Han Hidalgo is op de eerste plaats bierliefhebber, voor wie de beleving van bier centraal staat. De veelzijdige jazzliefhebber combineert uitstekende bieren met fantastische gerechten

Harmonieert bier en spijs op een jazzy way

Blijf op de hoogte

Meld je aan op de nieuwsbrief voor tips en de nieuwste weetjes.