The Guinness Waltz geïnspireerd op Phil Forbes – door Han Hidalgo

Bereidingswijze:

The Guinness Waltz

De runderriblappen in gelijkmatige blokjes snijden, met weinig zout bestrooien en kort laten rusten.
De ui schillen en in kleine stukjes snijden.
De olie in een braadpan verhitten en de blokjes aanbraden. De stukjes ui kort mee braden.
Bouillon, laurierblaadjes en kruidnagels toevoegen en de hittebron op de laagste stand zetten.

In ruim 90 minuten gaar stoven of iets langer. Eventueel extra bouillon toevoegen. Tien minuten voor het einde van de stooftijd het stoofvocht zoveel mogelijk inkoken. Appel- of perenstroop en Guinness erdoor roeren en verder stoven.

Op smaak brengen met peper en zout. Zo warm mogelijk serveren vergezeld van gekookte bataat (zoete aardappel) en kort in boter gestoofde spits-of groene kool. Een goed gekoeld glas Guinness erbij serveren.

The Guinness Waltz op Phil Forbes: At The End Of The Beginning.

Toelichting:

Guinness de onvolprezen stout uit Ierland heeft talloze musici geïnspireerd tot nummers als ‘The Guinness Spot’, ‘A Pint Of Guinness’, ‘Pints Of Guinness Make You Strong’, ‘Fabulous Time For A Guinness’, ‘Guinness And Gumbo’, ‘The Guinness Waltz’, om een paar nummers te noemen.

Zelden heeft een bepaald bier zoveel muzikale inspiratie opgeleverd als deze smakelijke stout. Phil Forbes is bekend als gitarist in verschillende groepen van zanger Steve Chapin en de groep van guitarist en harmonica speler Patrick Lavery. Daarnaast is hij ook een zeer verdienstelijke zanger, muziekleraar, ontwerper en beeldhouwer.

Deze veelzijdigheid komt ook tot uitdrukking in de uiteenlopende muzikale interpretaties van de nummers op zijn cd ‘At The End Of The Beginning’ uit 2000. Een dromerige, melancholische sfeer is kenmerkend voor de beginakkoorden van het nummer ‘The Guinness Waltz’, waarna Forbes zijn solistische kwaliteiten op luisterrijke wijze etaleert. Zou de dromerigheid misschien door de Guinness komen?

Ingrediënten

500 gram runderriblappen, bio kwaliteit of van Limousin of Charolais vee

1 ui

2 eetlepels appel- of perenstroop

3 eetlepels olijf- of zonnebloemolie

2 laurierblaadjes

4 kruidnagels

3,5 dl runderbouillon

1 dl Guinness

peper uit de molen en zout naar smaak

Bier

Guinness

Guinness
Han Hidalgo – Biercuisine - Bierista

~ deze bier spijs combinatie wordt u aangeboden door ~

Han Hidalgo – Biercuisine

Han Hidalgo is op de eerste plaats bierliefhebber, voor wie de beleving van bier centraal staat. De veelzijdige jazzliefhebber combineert uitstekende bieren met fantastische gerechten

Harmonieert bier en spijs op een jazzy way

Blijf op de hoogte

Meld je aan op de nieuwsbrief voor tips en de nieuwste weetjes.