Van Moll Fest meer dan een bierfestival op bijzondere locatie

27 juli 2017 om 10:21

De voorbereidingen voor Van Moll Fest zijn in volle gang!

 Op zondag 27 augustus vindt de derde editie plaats. Dit jaar is gekozen voor een markante locatie in Eindhoven: Het Evoluon.

door René van den BerkErwin van Moll draait op volle toeren de komende weken. Wat gebeurt er zoal op de achtergrond?

Hoe zien de voorbereidingen er uit?

Het voornaamste voor Van Moll Fest is al geregeld. Er is dit jaar een mooie nieuwe locatie geregeld. Daarnaast komt er een uitgebreid aanbod aan foodtrucks en andere foodstands. “Het draait niet alleen om barbecue en bier. Denk daarbij aan Thais, vegetarisch, ongewone en smakelijke kroketten en nog veel meer.

 Leuk om te delen is, dat er met drie brouwerijen een collaboration is aangegaan. Speciaal ter ere van het festival. Bij elke brouwerij is samen één bier gebrouwen. Bij De Natte Gijt een Blauwe Bessen Stout, bij Wiper and True uit Bristol een Dubbel New England IPA en bij Jopen een Tripel Black IPA met hoppen die het bosfruit benadrukken. ”Hoeveel liter van dit bier is er gebrouwen?
“Dit heb ik vooral af laten hangen van de brouwerijen. Bij De Natte Gijt is er 10 hectoliter gebrouwen, bij Wiper and True is het 25 hectoliter geworden. Uiteindelijk is Jopen baas-boven-baas met 60 hectoliter.

 Daarnaast zijn wij als brouwerij zelf nog met enkele recepturen bezig, zoals een Cherry Barrel Aged Quadrupel. Om eerlijk te bekennen eigenlijk iets te veel. We hebben voor het festival tien tot vijftien bieren van Van Moll. 
Wij hebben hierbij vooral gekeken naar recepturen die ons brede aanbod laten zien. Eentje ervan is een Vlaams Rood op rode wijnvaten. Een ander bier is een Berliner Weisse die op vaten hebben gelegen.”

“Vrij recent ben ik naar Brouwerij Kees geweest om een Trekdrop Imperial Stout te brouwen. Het houdt trouwens niet op. Aan het begin van het jaar hebben we nog een Barley Wine Shadow Assessor gebrouwen. Waarvan we 2000 liter op Bourbon vaten hebben gelegd.”Hoeveel brouwerijen zijn er aanwezig?
Er is een line-up van 21 brouwerijen. Er zijn tien Nederlandse- en elf buitenlandse brouwerijen aanwezig. 

Ik wilde heel graag Siren Craft Brew en Buxton Brewery erbij hebben. Wat grappig is om te vermelden is dat een aantal grote brouwerijen achteraf aanklopten. 
De brouwerijen die in het begin met ‘nee’ antwoorden, wilden nu ineens wel komen. Eentje daarvan was bijvoorbeeld Burning Sky Brewery. Dit zijn dan partijen voor volgend jaar.

”

“We hadden er dus makkelijk nog meer toe kunnen laten, maar het moet wel in verhouding blijven. Dat aantal bezoekers in evenwicht is met het aanbod aan brouwerijen. Om ervoor te zorgen, dat ze allemaal de volle aandacht krijgen.

”

Hoeveel kaarten zijn er al verkocht?

We kunnen nu al een duizendtal bezoekers verwelkomen. De ervaring leert, dat het de laatste maand nog heel hard gaat.Waar moet je verder nog aan denken zo voorafgaand aan het festival?

Dat zijn vooral praktische zaken. Zoals het verkrijgen van de bierlijsten van de verschillende brouwerijen. De bieren op orde maken, die wij zelf gaan aanbieden. Die liggen nu nog te rijpen.”

Het Van Moll Fest is veel meer dan alleen een bierfestival. Behalve bier is er food en vermaak. Ook als je niet voor het bier komt, valt er veel te beleven. De organisatie richt zich dan ook onder meer op gezinnen, want ook voor kinderen heeft het Van Moll Fest veel in petto.

Het Van Moll Fest is op zondag 27 augustus van 13.00 tot 21.00 uur. Tickets kosten 15 euro.

Brouwerijen Nederland

Jopen
Kaapse Brouwers
Kees
Kompaan
De Molen
De Natte Gijt
Oproer
Uiltje Brewing Co.
Van Moll
Walhalla Craft Beer

Brouwerij internationaal

Brussels Beer Project (BE)
Buddelship (DE)
Buxton (UK)
Electric Nurse (SE)
Guineu (ES)
In Peccatum (ES)
Magic Rock (UK)
Pohjala (EST)
Siren (UK)
To Øl (DK)
Wiper and True (UK)

Blijf op de hoogte

Meld je aan op de nieuwsbrief voor tips en de nieuwste weetjes.