Top 10 Best gelezen artikelen van februari 2017

3 maart 2017 om 11:22

Het lijkt wel als de ontwikkelingen in bierland elkaar steeds sneller opvolgen. Het biernieuws klotst tegen de plinten. Nieuwe bieren, nieuwe brouwerijen, nieuwe festivals, het kan allemaal niet op. Als dit de voorbode is voor het traditionele drukke voorjaar, dan staat ons wat te wachten.

De afgelopen maand groeiden we lekker mee. Steeds meer bierliefhebbers melden zich om mee te schrijven op Bieirsta.nl. Heb je onze ‘Hall of Fame’ al wel eens bekeken. Al deze bierliefhebbers helpen mee om andere bierliefhebbers te inspireren. Wil jij dat ook, laat het dan weten via info@bierista.nl.

We hebben weer een overzicht voor je gemaakt van de tien best gelezen artikelen over de afgelopen maand.

1) België, land der onwetende bierdrinkers
Ster Voorpijl is niet iemand die haar mening onder stoelen of banken steekt. Ze verhuisde naar België, het beloofde bierland. Maar dat bleek vies tegen te vallen. Daarover schreef ze een blog. Medestanders en tegenstanders buitelden over elkaar heen.


2) Bij Othmar laten ze zich niet gekmaken

Dirk Heupink en Bart Nijhuis zijn nuchtere Twentse kerels. Ze begonnen op bescheiden schaal met de Othmar brouwerij in Ootmarsum. Niks grote ambities. Nee, rustig aan, stap voor stap. Dat heeft ze al ver gebracht. Ze hebben net een nieuwe brouwerij in gebruik genomen met prachtige horeca-faciliteiten.

3. Craft Beer Revolution – Paneldiscussie
Bier&cO organiseerde in februari een paneldiscussie met Steve Hindy van Brooklyn Brewery als speciale gast. Daarnaast zaten er diverse Nederlandse brouwers in het panel. Bierista nam de hele paneldiscussie integraal op, inclusief korte interviews met de panelleden.

4.Over de geheimen van Mitra Ter Burg in Scherpenzeel
Fred Mijnten schreef over de geheimen van de Mitra in Scherpenzeel. Dat de winkel een grote fanbase heeft lijdt geen twijfel. Het artikel werd ongelofelijk vaak gedeeld en bekeken. Die Mitra Ter Burg is een winkel om in de gaten te houden.

5.Win een exemplaar van het boek De Bierrevolutie
Jullie zijn gek op het winnen van prijzen! Als er een mooi boek te winnen valt, doen jullie massaal mee. Geen wonder dat dit artikel in deze Top 10 is beland. Op deze prijsvraag – met niet al te moeilijke vragen – kwamen meer dan 500(!) goede inzendingen binnen. En toch ook een flink aantal foute inzendingen. De prijswinnaars hebben inmiddels hun prijs ontvangen.

6.Speciaalbier en ballen bij Bierbrouwerij Oijen
Bierbrouwerij Oijen kreeg bezoek van Bram van Velzen. Hij schreef een artikel over zijn bezoek en dat werd gretig gedeeld via social media. Uit de reacties bleek wel dat Bierbrouwerij Oijen een gewaardeerde onderneming is, waar veel mensen graag een hapje en een drankje komen doen.

7) Slot Oostende een culturele verrassing in Zeeland
Carlo de Leeuw ging voor Bierista.nl even buurten bij Jens van Stee. Hij is de brouwmeester van Slot Oostende. Dit blijkt echt een pareltje te zijn. Bovendien worden in Goes tegenwoordig ook de bieren van Emelisse gebrouwen. Een druk baasje die Jens van Stee.

8) Brand Ongefilterd komt er aan. Nu weet ik het zeker!

Bij Brand kregen ze Alain Schepers op de kast. Ze maakten hem nieuwsgierig over een nieuw bier. Die brandende nieuwsgierigheid verpestte bijna zijn weekend. Bijna, want hij riep de Bierista-bezoekers op om informatie te delen over dit nieuwe bier. Toen werd al snel duidelijk dat het nieuwtje, de Brand Ongefilterd was.

9) Stanislaus Brewskovitch gaat voor world domination
Rocco Chin, ondernemer in Enschede, bouwt heel zorgvuldig aan het merk Stanislaus Brewsovitch. Bierwinkels, festivals en een lijn met bieren zijn er al verschenen. Als Bierista-verslaggever Nick Bekken Rocco vraagt wat zijn ambitie is, antwoordt Chin met een dikke knipoog: ‘World domination’.

10) Ode aan de zure meuk
Jennifer Koelman is een schrijftalent en ze beschikt over veel kennis van de bierwereld en bier. In haar Ode aan de zure meuk verhaalt ze op smakelijke wijze met de nodige humor over bieren, die lang niet iedereen weet te waarderen!