Welke biermensen maakten het verschil volgens Bier! Magazine?

19 december 2017 om 08:00

Het nieuwe nummer van Bier! Magazine is uit. In deze laatste uitgave van 2017 heeft de redactie de balans opgemaakt. In deze uitgave een Top 30 van biermensen die het verschil maakten in 2017. Wij geven enkele namen prijs. Voor het volledige overzicht moet je het magazine kopen. Zeer de moeite waard van behalve de Top 30 staan er ook prachtige reportages en interessante artikelen in. Lekker leesvoer voor tijdens de koude winterdagen.

Op 3 in de Top 30 vinden we Jan Ausems. Deze bierfanaat is op veel fronten actief. Zo is hij onder meer een van de drijvende krachten achter de Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur en een van de gezichten van het Houtens Brouw Collectief (Brouwerij Hommeles).

Gulpener

Op 2 staat Jan Paul Rutten van Gulpener. Wat een ontwikkeling heeft zijn brouwerij de laatste periode doorgemaakt. Hoogtepunten in 2017 waren de opening van het Brouwlokaal en de diverse collaborations met bevriende brouwerijen. Ook in het nieuwe jaar staat er veel te gebeuren. Zo wordt er onder meer fors geïnvesteerd in een heel nieuw brouwhuis.

Het Anker

De lijst wordt aangevoerd door Charles LeClef van Brouwerij Het Anker. Hij blies deze brouwerij nieuw leven in en tegenwoordig kennen we Het Anker niet alleen vanwege de Carolus-bieren, maar ook door de prachtige whisky’s. In 2017 behaalde De Gouden Carolus Christmas zilver tijdens Bierista’s Best Beoordeelde Winterbier-verkiezing.

Bierista’s

Zoals gezegd geven we niet de hele Top 30 prijs. Wel leuk om te vermelden dat er diverse Bierista’s in de lijst staan. Arvid Bergström bezet de 16e plek, culinair redacteur Han Hidalgo staat op 20, Bierista-oprichter Alain Schepers staat op 26 en Yvonne van Houtum sluit de lijst van biermensen die afgelopen jaar het verschil maakten.

In dit nummer van Bier! Magazine verder een uitgebreid interview met Charles LeClef. Zijn passie is ongekend groot. ‘Mijn visie is niet gericht op hectoliters’ is een uitspraak van hem, die eigenlijk alles samenvat. Ook aandacht voor onder meer Brouwerij Othmar, Haagsche Broeder, bierstad Den Bosch, Brouwerij Dubuisson en nog veel meer andere schuimende zaken.

Bestellen

Bier! Magazine is te koop bij de betere kiosken en ook rechtstreeks te bestellen.