Maak je eigen kaasplankje bij deze bieren!

5 augustus 2018 om 08:00

De perfecte dag voor een heerlijke bier & kaas borrel? Eigenlijk kan het iedere dag, maar zondagmiddag leent zich hier in het bijzonder voor. En dat klinkt toch als de perfecte afsluiting van je weekend? Relaxed genieten en nieuwe smaakcombinaties uitproberen. Wij stellen je graag drie leuke setjes bier en kaas voor! Zo zet je gewoon je eigen kaasplankje op tafel!

Blond & Mild

Blonde bieren zijn perfect te combineren met milde schimmelkazen zoals brie of een lichte geitenkaas. Kies als bier bijvoorbeeld voor een Affligem Blond, Grimbergen Blond of Leffe Blond. Speciaalbieren zoals een Blonde Brugse Zot of Bronckhorster Blond Coop zijn ook uitstekende opties. Lekkere volle geitenkaas combineer je overigens heerlijk bij een sprankenlende Tripel!

Donker & Stevig

Donkere bieren hebben vaak zoete toetsen van karamel en chocolade in zich. Deze zijn goed te combineren met stevige kazen zoals cheddar, schapenkaas of Manchego. Kies hierbij voor bieren zoals Budels Oud Bruin, Maredsous Brune of Affligem Dubbel. Oud bruine bieren zoals Brand & Alfa sluiten hier ook mooi op aan.

Bitter & Blauw

IPA’s hebben vrijwel altijd een lekker bittere smaak. Deze bieren combineer je perfect met oude kazen. En even geen zin in kaas? Dan is de oerhollandse bitterbal óf chinees eten echt een heel mooie balans! Kies eens voor de IPA van Brouwerij ’t IJ, de Amsterdam Brewery Lost Identity IPA of Brand IPA. Ook de Houblon Chouffe is een mooie IPA voor deze spijscombinatie!

Pittig & verfrissend

Even geen zin in kaas en ook niet in al te veel alcohol? Dan biedt deze combinatie een mooie uitkomst! Zelf ben ik gek op de volle smaak van gebakken chorizo en ook chorizokroketjes kunnen mij zeker bekoren. Combineer de licht pittige kroketjes met een Brand Session IPA of Brand Weizen 0.0. Ook de laag alcoholische IPA van Vedett smaakt hier heerlijk bij!

Heb je nog niet genoeg inspiratie? Volg onze Facebook & Instagrampagina voor meer en blijf op de hoogte van allerhande biertips. Natuurlijk leer je in de Bierista Bieropleiding ook van alles over bier & eten. Lees hier meer!