Witlofbootjes met venkel, sinaasappel en rivierkreeftjes

Bereidingswijze:

Witlofbootje

De flinterdun gesneden venkelknol zo kort mogelijk in een stoommandje boven heet water beetgaar stomen. De kleine gave witlofblaadjes in elkaar schuiven en de flinterdun gesneden venkelknol, partjes ontvelde sinaasappel, rivierkreeftjes en druppeltjes olijfolie erover verdelen.
Op smaak brengen met peper en zout. Aanbevolen bieren: pilsner, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 7 vol%, Saison, India Pale Ale(IPA), niet te zwaar gehopt, tussen 5 en 7 vol%.

Toelichting:

Dit gerecht is helemaal niet zo moeilijk te maken. Eventjes wat aandacht en geduld en je hebt een prachtig en smaakvol gerecht op tafel staan. In combinatie met een verrukkelijke Saison, zoals Datisandere Koekoek van Bird Brewery, kun je in de handomdraai, of twee genieten!

Ingrediƫnten

8 kleine, gave witlofblaadjes

6 eetlepels flinterdun gesneden venkelknol

6 eetlepels kleine partjes ontvelde sinaasappel

150 gram gekookte rivierkreeftjes

4 eetlepels olijfolie, extra vierge

peper uit de molen en zout naar smaak

Bier

Bird Brewery - Datisandere Koekoek

Han Hidalgo – Biercuisine - Bierista

~ deze bier spijs combinatie wordt u aangeboden door ~

Han Hidalgo – Biercuisine

Han Hidalgo is op de eerste plaats bierliefhebber, voor wie de beleving van bier centraal staat. De veelzijdige jazzliefhebber combineert uitstekende bieren met fantastische gerechten

Harmonieert bier en spijs op een jazzy way

Blijf op de hoogte

Meld je aan op de nieuwsbrief voor tips en de nieuwste weetjes.