The Sepia Love Song

Bereidingswijze:

Bierista-Bier&Spijs-Han-Hidalgo-The Sepia Love Song

Drie eetlepels olie in een koekenpan verwarmen en de fijngeknipte bladpeterselie en de uitgeperste knoflook zeer kort erdoor roeren.
Vervolgens 2 eetlepels al roerende toevoegen en op smaak brengen met peper en zout. In een schaal de ringen sepia in een mengsel van 1 eetlepel citroensap en 3 eetlepels olijfolie gedurende 30 minuten marineren.

Op de barbecue of op een grillpan korte aan beide kanten licht roosteren. Af en toe omkeren. Vervolgens in blokjes of stukjes snijden en de warme saus erover verdelen.
Met reepjes stokbrood verdelen, vergezeld van een goed gekoelde pils (niet te zwaar gehopt), witbier, Weissbier of blond bier tussen 5 en 7 vol%.

The Sepia Love Song: Courtney Pine: Within The Realms Of Our Dreams; Antilles ANCD 8756 (Foto: Courtney Pine)

Toelichting:

Courtney Pine debuteerde in 1986 met het album ‘Journey With The Urge Within’. Dit album veroverde direct een vooraanstaande plaats in de Engelse top 40. Veel jazzcritici en liefhebbers voorspelden een gouden toekomst voor Pine, die naast tenorsaxofoon diverse andere blaasinstrumenten bespeelt. In de jaren daarna ontwikkelde Pine zich tot een begaafde, veelzijdige jazzmusicus die het avontuur niet schuwt en in zijn ontdekkingstocht uit verschillende muzikale bronnen put. Pine zal ongetwijfeld onder de indruk zijn geweest van het paringsritueel van sepia’s toen hij ‘The Sepia Love Song’ componeerde. Dit nummer komt voor op de cd ‘Within The Realms Of Our Dreams’ uit 1991. Een lichtvoetige, melancholische sfeer is kenmerkend voor het begin van dit nummer . Pine wordt begeleid door onder meer pianist Kenny Kirkland, bassist Charnett Moffett en drummer Jeff Watts.

Ingrediënten

400 gram sepia, schoongemaakt, in niet te dikke ringen gesneden

3 eetlepels vers citroensap

6 eetlepels olijfolie

2 teentjes knoflook, uit de knijper

2 eetlepels fijngeknipte bladpeterselie

Reepjes stokbrood

Peper uit de molen en zout naar smaak

Bier

Neubourg

Han Hidalgo – Biercuisine - Bierista

~ deze bier spijs combinatie wordt u aangeboden door ~

Han Hidalgo – Biercuisine

Han Hidalgo is op de eerste plaats bierliefhebber, voor wie de beleving van bier centraal staat. De veelzijdige jazzliefhebber combineert uitstekende bieren met fantastische gerechten

Harmonieert bier en spijs op een jazzy way

Blijf op de hoogte

Meld je aan op de nieuwsbrief voor tips en de nieuwste weetjes.