Parelhoenfilet met champignons en serranoham

Bereidingswijze:

Parelhoenborstfilet

De parelhoenborstfilets plat slaan en met een scherp mes een inkeping maken om te vullen. Met weinig zout bestrooien en even laten rusten. De harde onderkant van de champignons afsnijden en in piepkleine blokjes snijden. Een eetlepel olie in een koekenpan verwarmen en de blokjes champignon en serranoham kort om en om ballen. Laten afkoelen en de filets ermee vullen. De rest van de olie in een braadpan verwarmen en de filets aan beide kanten aanbraden. Hittebron verlagen, gevogeltebouillon toevoegen en 15 minuten stoven. Af en toe omkeren. Laten afkoelen en in plakjes snijden. Met enkele blaadjes verse of gedroogde tijm garneren en met kleine aardappelkroketjes en beetgaar gekookte broccoli serveren.

Toelichting:

Aanbevolen bieren: witbier, Weissbier, amber, blond tussen de 6 en 8%, donker tussen de 6 en 8%.

Ingrediënten

2 ontvelde parelhoenborstfilets (of kipfilet van biokwaliteit)

100 gram gemengde champignons

75 gram seranoham, aan een stuk

3 eetlepels olijf- of zonnebloemolie

2 dl gevogeltebouillon

takje verse of gedroogde tijm

peper uit de molen en zout naar smaak

Bier

Maissels Weisse

Maissels Weisse
Han Hidalgo – Biercuisine - Bierista

~ deze bier spijs combinatie wordt u aangeboden door ~

Han Hidalgo – Biercuisine

Han Hidalgo is op de eerste plaats bierliefhebber, voor wie de beleving van bier centraal staat. De veelzijdige jazzliefhebber combineert uitstekende bieren met fantastische gerechten

Harmonieert bier en spijs op een jazzy way

Blijf op de hoogte

Meld je aan op de nieuwsbrief voor tips en de nieuwste weetjes.