Han Hidalgo’s recept van de maand: Spicy Fried Chicken

Bereidingswijze:

Recept Han Hidalgo

De kipfilet in zeer dunne reepjes snijden. De olie in een wok verhitten en de reepjes kort wokken, de vijf kruidenpoeder, sojasaus, geperste knoflook en gevogeltebouillon erdoor roeren en vervolgens laten afkoelen.

De beetgaar gekookte dunne mihoen of rijstvermicelli samen met de gemengde sla over borden verdelen en de afgekoelde reepjes kipfilet erop rangschikken.

De sesamzaadjes zo kort mogelijk verwarmen in een koekenpan zonder vet. Enkele druppels sesamolie en sesamzaadjes over de reepjes kipfilet verdelen. Als salade serveren, vergezeld van een goed gekoeld glas witbier, Weizen of niet te zwaar blond bier tussen 5 en 7 vol%. Deze bieren ondersteunen de zachte smaak van de ingrediënten en de lichte kruidigheid in dit gerecht.

Toelichting:

“Brilliant saxophone that simply has a lot of drive, peps up standards…., it electrifies", aldus een opgetogen muziekcriticus in de Süddeutsche Zeitung over het spel van tenorsaxofonist, klarinettist en fluitist Thilo Kreitmeier.

Het album ‘Mo’ Better Blues’ is voor het eerst uitgebracht in 1998. Dit album bevat naast 2 nummers van één van zijn favoriete tenorsaxofonisten Stanley Turrentine, namelijk ‘Little Sherri’ en ‘Light Blue’ zijn eigen compositie ‘Spicy Fried Chicken’.
Met het ritme van bossa nova wordt het thema aangekondigd met een solo van pianist Heinz Frommeier, waarna Kreitmeier op rustige wijze soleert en zijn gevoel voor lyriek duidelijk tot uitdrukking brengt. In de loop der jaren heeft Kreitmeier veel nummers gecomponeerd. Op één van zijn meest recente cd’s namelijk ‘Originals-Made On Wood’ (2012) kan volop worden genoten van zijn vele luisterrijke composities.

Spicy Fried Chicken: Thilo Kreitmeier: Mo’Better Blues; Organic Music 9706 (Foto: Thilo Kreitmeier)

Ingrediënten

300 gram kipfilet, bio kwaliteit

1 teentje knoflook, uit de knijper

2 theelepels vijf kruidenpoeder (five spice powder)

4 theelepels sesamolie

3 theelepels sesamzaadjes

1 eetlepel licht zoete sojasaus

8 eetlepels gevogeltebouillon

200 gram beetgaar gekookte dunne mihoen of rijstvermicelli

50 gram gemengde sla, kant en klaar

peper uit de molen en zout naar smaak

Bier

Schneider Weisse - Das Original - Tap7

Han Hidalgo – Biercuisine - Bierista

~ deze bier spijs combinatie wordt u aangeboden door ~

Han Hidalgo – Biercuisine

Han Hidalgo is op de eerste plaats bierliefhebber, voor wie de beleving van bier centraal staat. De veelzijdige jazzliefhebber combineert uitstekende bieren met fantastische gerechten

Harmonieert bier en spijs op een jazzy way

Blijf op de hoogte

Meld je aan op de nieuwsbrief voor tips en de nieuwste weetjes.