Cold Tacos And Warm Beer

Bereidingswijze:

cold_tacos_warm_beer

De sjalotjes schillen en fijnraspen. In een schaal de rundertartaar met de fijngeraspte sjalot, milde chilipoeder en 1 eetlepel olie mengen. Vervolgens 1 uur in de koelkast laten opstijven. De rundertartaar kan worden vervangen door fijngemalen mager kalfs- of lamsvlees. Het vlees aan spiesjes rijgen, iets plat maken en met een penseel lichtjes met olie bestrijken. Onder een hete grill, op de grillpan of op de barbecue plaatsen en kort om en om roosteren. Op smaak brengen met peper en zout. De taco schelpen volgens de gebruiksaanwijzing verwarmen. De spiesjes over de taco schelpen verdelen en met maïskorrels, blokjes tomaat , blokjes bleekselderij, olijven met piment en flinterdun geschilde rode uiringen garneren. Een goed gekoeld glas Saison tussen 5 en 7 vol% erbij serveren. De fruitige smaak van dit type bier combineert goed met de licht geroosterde smaak van de licht geroosterde rundertartaar in combinatie met de frisse smaak van de groenten.

(Foto: Joris Luyten)

Toelichting:

De sfeer van de vrolijke 'barrelhouse parties' wordt op spontane wijze verlevendigd in het nummer 'Cold Tacos And Warm Beer', waarin zanger en mondharmonicaspeler Slim Harpo en zanger en bluesgitarist Hosea Leavy de belangrijkste solisten zijn. Misschien waren beide musici zo druk bezig dit nummer te spelen en te herhalen, dat hun tacos koud werden en het bier warm.... Zover zal het niet komen met het onderstaande pittige gerecht, dat een goed getapt of uitgeschonken koud bier goed zal verdragen. Slim Harpo (ware naam: James Moore), was een blueszanger met een zachte, warme stem die aan het begin van zijn loopbaan succes oogstte met nummers als 'I Love The Life I Live', 'Baby Scratch My Back' en 'Rainin' In My Heart'. Andere nummers van hem zoals 'Shake Your Hips' en 'I'm A King Bee', zijn later door de Rolling Stones opgenomen.

Ingrediënten

400 gram magere rundertartaar, bio kwaliteit

2 sjalotjes

1 eetlepel milde chilipoeder

6 eetlepels gekookte maïskorrels

4 eetlepels blokjes verse tomaat

4 eetlepels kleine blokjes bleekselderij

1 halve kleine rode ui, flinterdun geschild

2 eetlepels olijf- of zonnebloemolie

2 eetlepels olijven, met piment

8 kleine of 4 grote taco schelpen

peper uit de molen en zout naar smaak

Bier

Zonnegloed

Zonnegloed-bier
Han Hidalgo – Biercuisine - Bierista

~ deze bier spijs combinatie wordt u aangeboden door ~

Han Hidalgo – Biercuisine

Han Hidalgo is op de eerste plaats bierliefhebber, voor wie de beleving van bier centraal staat. De veelzijdige jazzliefhebber combineert uitstekende bieren met fantastische gerechten

Harmonieert bier en spijs op een jazzy way

Blijf op de hoogte

Meld je aan op de nieuwsbrief voor tips en de nieuwste weetjes.