Win het boek ‘The Craft Beer Revolution’ van Steve Hindy

30 maart 2017 om 09:07

Bierista heeft weer een leuke win-actie opgezet. In de prijzenpot vier exemplaren van The Craft Beer Revolution van Steve Hindy. Eén van de exemplaren is gesigneerd!

Steve is oud-journalist en oprichter van de Brooklyn Brewery. In The Craft Beer Revolution beschrijft hij hoe de bierrevolutie is ontstaan. Het boek wordt gezien als een standaardwerk en is eigenlijk een must-read voor bierliefhebbers over de hele wereld. Het boek geeft inzicht in de ontwikkelingen in de Verenigde Staten en biedt veel inspiratie over ondernemende bierliefhebbers, hobbybrouwers en beginnende brouwers.

Doe mee en win

Wat moet je doen om één van de vier exemplaren te winnen? Heel simpel: Maak een account aan op Bierista. Als je dat hebt gedaan kun je door jou gedronken bieren reviewen. Iedereen die een of meerdere bieren van een review voorziet dingt mee naar de prijs. Het zou natuurlijk leuk zijn als je een bier van Brooklyn Brewery reviewt, maar elk ander bier mag ook. Beoordelingen die tot en met 9 april 2017 zijn geplaatst dingen mee naar de prijzen.

Bieren beoordelen

Het beoordelen van bieren op Bierista is leuk, simpel en eenvoudig. Nadat je een account hebt aangemaakt kun je je eigen profiel aanmaken. Net zo uitgebreid als je zelf wilt. Daarna kun je bieren beoordelen. Die beoordelingen vind je ook terug op Bierista.nl. Onder de deelnemers verloten we met enige regelmaat leuke prijzen.

Steve Hindy

Steve Hindy was enige tijd terug in ons land. Hij nam hier onder andere deel aan een paneldiscussie over The Craft Beer Revolution in ons land. Steve zat in een panel samen met enkele Nederlandse craft beer brouwers en de meesterbrouwer van Heineken. Dat leverde enkele bijzondere uitspraken op.

Als journalist werkte amateurbrouwer Steve Hindy veel in het Midden-Oosten, waar hij schreef over oorlogen en conflicten. Terug in de Verenigde Staten richtte hij samen met compagnon Tom Potter Brooklyn Brewery op. De ontwikkeling van die brouwerij ging niet zonder horten en stoten, maar uiteindelijk groeide Broolyn Brewery uit tot een wereldberoemde brouwerij, geroemd vanwege zijn prachtige speciaalbieren, waaronder de Brooklyn Lager.

Tijdens zijn verblijf in Nederland kreeg Bierista de gelegenheid Steve Hindy te interviewen. Tijdens dit gesprek vertelde een zeer openhartige Hindy over zijn reis door de bierwereld en zijn persoonlijke drijfveren. .

Beerschool

Hindy schreef behalve The Craft Beer Revolution nog een uitermate interessant boek over de Brooklyn Brewery. In Beerschool beschrijft hij samen met Tom Potter de lessen die hij heeft geleerd bij de oprichting en groei van Brooklyn Brewery. Het is een zeer lezenswaardig boek voor iedereen met interesse in de speciaalbierwereld en zeker voor beginnende bierbrouwers.

Craft Beer Revolution

Het boek The Craft Beer Revolution is de geschiedenis van de opkomst van het speciaalbier. Steve Hindy beschrijft hoe een aantal pioniers het fundament legden voor wat er nu allemaal gebeurt. Het is duidelijk dat Steve een journalist is; beide boeken lezen als een trein.

Craft Beer Revolution

Craft Beer Revolution