Spinoza wint voor de tweede keer de Leidsche Bockbiertest

22 november 2017 om 08:30

Zaterdag 18 november werd in Leiden de Regionale Bockbiertest gehouden. Zeventig lezers van het Leidsch Dagblad kwamen bij elkaar om 7 verschillende, regionale bockbieren te proeven én te beoordelen. 

Winnaar

De eerste prijs ging naar Brouwerij Spinoza uit Rijnsburg en daarmee werd hun bockbier verkozen tot het lekkerste bockbier van de regio. Andere deelnemers aan deze bockbiertest waren Leidsch Bier, Klein Duimpje uit Hillegom, Brouwerij De Oude Rijn uit Hazerswoude, Brouwerij Poort uit Nieuw-Vennep, Crooked Spider uit Wassenaar en Elegant uit Leiderdorp. De tweede prijs ging naar Brouwerij Poort.

Spinoza Bokbier

Het bockbier van Brouwerij Spinoza is volgens hen het ultieme bockbier. Door het toevoegen van krenten tijdens het koken krijgt dit bier, met 7,1% alcohol, haar milde zoete nasmaak. Met smakelijke moutbitters, een fruitige hoptoets en de afrondende smaak van krenten doet dit bier haar naam eer aan. Een mooie, volle bock. Ook in 2016 won dit bier de eerste prijs tijdens deze verkiezing.

Het bockbier van Rijnsburger Leon de Mooij kreeg van de testers het cijfer 3,9 op een schaal van 1 tot 5. Opmerkingen als “Kan je heel de avond wel drinken”, “Smaakt naar meer” en “Doet u er mij nog maar eentje” vlogen om de oren tijdens de verkiezing.

Over de brouwerij

Brouwerij Spinoza is een ambachtelijke bierbrouwerij. Deze brouwerij is vernoemd naar Baruch de Spinoza, een bekende filosoof die op een steenworp afstand van de brouwerij woonden. Bij Spinoza worden vooral op zeer kleine schaal bijzonderen bieren gebrouwen. Het streven is dan ook om iedere maand een ander type bier te brouwen.

Meer informatie over Spinoza krijg je hier!