De Sole Fisherman van Han Hidalgo

21 oktober 2017 om 10:00

Han Hidalgo heeft weer een mooie bier & spijscombinatie voor Bierista in elkaar gezet. Deze ‘Sole Fisherman raadt hij je aan te drinken met witbier, Weizen of blondbier tussen de 6 en 8%.

Door Han Hildalgo

Sole Fisherman

Elektronische muziek wordt ondersteund door akoestisch en elektronisch gitaarspel, gevarieerde percussie, poëtische lyriek en hier en daar vleugjes jazz en soul, die op subtiele wijze zijn verwerkt in de muziek die centraal staat in het project ‘Dive Index’.

Grondlegger van dit project is de bekende producent en componist Will Thomas. Zanger Ian Masters en de zangeressen Nathalie Walker en Cat Martino weten deze kenmerken op speelse wijze naar voren te brengen in het nummer ‘Sole Fisherman’, opgenomen in 2007. Naast deze zangeressen horen we Maxim Moston op viool, David Shaw en Kevin O’Donnell op percussie instrumenten. De cd ‘Mid/Air’is ook geproduceerd door componist Will Thomas, die op voorbeeldige wijze de muzikale opvattingen van het project ‘Dive Index’ voortzet.

Ingrediënten voor vier personen:

  • 4 tongen van elk 125 gram, ontveld; eventueel sliptongen
  • 2 eetlepels roomboter
  • 2 tot 3 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
  • 2 eetlepels bloem
  • 3 eetlepels mayonaise, liefst zelf gemaakt
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel fijngeknipte verse bieslook
  • 1 eetlepel kleine kappertjes
  • 1 citroen, in partjes
  • peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:

De tongen met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. In een mengkom de mayonaise met de Griekse yoghurt, fijngeknipte verse bieslook en de kleine kappertjes mengen. Op smaak brengen met peper en zout en 30 minuten op en koele plek of in de koelkast plaatsen. De tongen gelijkmatig met bloem bestuiven. Een mengsel van roomboter en olie in een koekenpan met antiaanbaklaag verhitten en de tongen om en om lichtbruin tot goudbruin bakken. Over voorverwarmde borden verdelen. Met partjes verse citroen garneren en met het mengsel van mayonaise, Griekse yoghurt, verse bieslook en kappertjes serveren. Aanbevolen bieren: witbier, Weizen, blond bier tussen 6 en 8 vol%. De verfrissende smaak van deze soorten bier combineert goed met de zachte smaak van de tong en de frisse smaak van de dip met bieslook en kappertjes.

Sole Fisherman: Dive Index: Mid/Air; Neutral Music 152123. (Foto: Cat Martino).

Blijf op de hoogte

Meld je aan op de nieuwsbrief voor tips en de nieuwste weetjes.