Robèrt van Beckhoven onthult zijn Leffe bierbrood!

17 oktober 2017 om 09:00

Robèrt Van Beckhoven, de enige bakker in Nederland die zowel de titel Meester Patissier als Meester Boulanger draagt, onthult vandaag zijn nieuwste baksel: het Leffe Bierbrood.

Van Beckhoven, bekend van zijn rol als jurylid in de populaire tv-serie Heel Holland Bakt, koos Leffe bier als basisingrediënt voor zijn bierbrood. Vanaf 1 november is het brood verkrijgbaar in de Nederlandse supermarkten, diverse cafés, en in de bakkerij van Robèrt Van Beckhoven.

Leffe abdijbier

Als Meester Boulanger maakt Robèrt alleen gebruik van de beste ingrediënten. Als basis voor het bierbrood gebruikt hij drie verschillende soorten Leffe abdijbier: Blond, Bruin en Tripel. Het brood komt daardoor in drie varianten: zacht en subtiel, kruidig en licht bitter, en bitter en zoet. De combinatie bier en brood gaat al eeuwen terug. De eerste bieren, die zo’n zevenduizend jaar geleden werden gebrouwen, zijn gemaakt van half gebakken brood dat in water werd gedrenkt voor een gefermenteerd effect.

Voor Robèrt bleek zijn brooddeeg tezamen met de smaak van het abdijbier een gouden combinatie: “Leffe bier heeft de perfecte smaakcombinatie om brood mee te verrijken. Met een zachte, toch krachtige en complexe smaak, en een passende bitterheid is dit het juiste abdijbier voor mijn recept.”, aldus Robèrt.

Bereiding in vier dagen

Het Leffe bierbrood heeft een bereidingstijd van vier dagen. Om ervoor te zorgen dat het brood de beste kwaliteit heeft, wordt elk ingrediënt met veel aandacht bereid. Zo worden de roggekorrels uren geweekt in abdijbier. Hier wordt ruim de tijd voor genomen, zodat de korrels zich tot en met de kern vol kunnen zuigen met het bier. Na afloop zijn ze helemaal verzadigd en hebben ze de smaak van het bier overgenomen. Daarna worden ze gekookt en blijft alleen de smaak van het bier over.

Leffe Bierbrood mixLeffe Bierbrood

Vanaf 1 november kunnen bier- en foodliefhebbers ook thuis aan de slag met het Leffe bierbroodrecept van Robèrt van Beckhoven. Bij aankoop van een sixpack Leffe in de supermarkt krijgt elke koper een bierbrood mix cadeau. Speciaal voor de thuisbakkers heeft Robèrt een tutorial opgenomen, zodat iedereen een perfect bierbrood kan bakken. Bekijk de video hier en leer de fijne kneepjes van het vak van niemand minder dan de Meester.

Naast de bierbrood mix krijgt men een kleine variant van het bierbrood bij een bestelling van twee Leffe bier in verschillende horecazaken; en is het Leffe bierbrood te koop in Robèrts eigen bakkerij in Oisterwijk.