Opening nationaal bockbierseizoen dit jaar in Zutphen

22 september 2017 om 15:30

De Nederlandse bierbrouwers openen op maandag 2 oktober het landelijke bockbierseizoen. Dat gebeurt in Zutphen, in de Burgerzaal van het Oude Stadhuis. De branche-organisatie Nederlandse Brouwers heeft voor Zutphen gekozen, mede vanwege de impact en het jarenlange succes van de Nationale Bokbierdag aldaar.

Vlaggetjesdag in oktober

De opening van het bockbierseizoen is elk jaar op de eerste maandag in oktober. Wat Vlaggetjesdag is voor haring is de eerste maandag in oktober voor de liefhebbers van Bockbier. Tijdens de opening wordt kort stilgestaan bij de ontwikkelingen in de bierwereld en worden vooral veel bockbieren geproefd van bekende bierbrouwers als Grolsch, Heineken, Amstel, Bavaria en Hertog Jan, maar ook van regionale brouwerijen als de Bronckhorster Brewing Company, Bierbrouwerij Wentersch en natuurlijk Cambrinus, de Zutphense stadsbrouwerij.

Wild eten in de Achterhoek

De combinatie van speciaalbier en eten is erg populair. Steeds meer restaurants pairen hun gerechten met bier in plaats van met wijn. De ruim twintig restaurants van Wild Eten in de Achterhoek zijn bij de opening van het bockbierseizoen aanwezig. Deze opening valt vrijwel gelijktijdig met de opening van het wildseizoen. En juist bockbier en wild vormen een lekker paar. Inspiratie voor het combineren van bier en eten is te vinden op de website van de Nederlandse Brouwers.

Nationale Bokbierdag

De organisatie van de Nationale Bokbierdag in Zutphen is zeer verheugd met de komst van de Nederlandse Brouwers. “Hiermee wordt nog maar eens onderstreept dat we in Zutphen goed bezig zijn. Op zondag 8 oktober is de 21ste editie van de Nationale Bokbierdag, waar jaarlijks tienduizenden mensen op af komen. Het voelt als een compliment dat de bierbrouwers in Zutphen het bockbierseizoen openen.”

De opening van het bockbierseizoen van de Nederlandse Brouwers op 2 oktober is een besloten bijeenkomst. Op zondag 8 oktober vanaf 13.00 uur gaan de tapkranen open tijdens de Nationale Bokbierbierdag en is het bockbier voor iedereen toegankelijk. Tot 19.00 uur is er voor jong en oud van alles te doen in de binnenstad. De toegang is gratis. Meer informatie vind je op www.bokbierdag.nl.