Neem een kijkje tussen de ketels tijdens Nederlandse Brouwerijdagen

28 mei 2016 om 12:12

De Week van het Nederlandse Bier wordt traditioneel afgesloten met een openstelling van brouwerijen voor publiek. Op zaterdag 28 en zondag 29 mei geeft een recordaantal van 109 brouwerijen een kijkje in de keuken tijdens de Nederlandse Brouwerijdagen.

Het publiek kan gedurende het hele weekend kennismaken met de grote diversiteit aan brouwerijen en het brouwproces van dichtbij meemaken. Tevens worden er door diverse proeverijen, brouwdemonstraties en presentaties georganiseerd. De Nederlandse Brouwerijdagen sluiten traditiegetrouw de Week van het Nederlandse Bier af. Hierin staat een week lang het bier van eigen bodem centraal aan de hand van bijna 200 activiteiten door heel het land.

Hier lees je alles over de deelnemende brouwerijen

Nederlandse Brouwerijdagen

Tijdens de Nederlandse Brouwerijdagen krijgen bezoekers een kijkje in de keuken van meer dan 109 brouwerijen door heel het land. Michel Ordeman, voorzitter Klein Brouwerij Collectief (KBC): “Het brouwen van bier is een 100% natuurlijk proces, waarbij met een beperkt aantal ingrediënten de meest uiteenlopende biersoorten worden gemaakt. Hoe dit brouwproces in zijn werk gaat en wat hier allemaal bij komt kijken, laten de brouwers graag zien tijdens de Nederlandse Brouwerijdagen aanstaand weekend. Bezoekers kunnen kennismaken met de enorme variëteit aan bieren en de brouwers ontmoeten die vol passie over hun vak kunnen vertellen.”

Stichting Week van het Nederlandse Bier

Deze week van de vijfde editie plaats van de Week van het Nederlandse Bier. De hele biersector heeft zich verenigd in de Stichting Week van het Nederlandse Bier met als doel het bier van eigen bodem te promoten en Nederland verder kennis te laten maken met de diversiteit van bier. In de Stichting Week van het Nederlandse Bier zitten afgevaardigden van: Nederlandse Brouwers, Klein Brouwerij Collectief (KBC), Alliantie van Bier Tapperijen, Mitra Slijterijen, de niet-gebonden onafhankelijke brouwers, Bier&Co, Bierburo en Birdy Publishing / Bier! magazine. Voor meer informatie over de Stichting Week van het Nederlandse Bier zie:www.weekvanhetnederlandsebier.nl.