Kerstbierfestival Essen uitverkocht

15 december 2016 om 21:49

Liefhebbers van kerst- en winterbieren verzamelen zich op zaterdag 17 en zondag 18 december in het Belgische Essen. Daar wordt het jaarlijkse kerstbierfestival gehouden met dit jaar 183 bieren, waarvan 22 van het vat.

Het OBER Kerstbierfestival kent al een lange traditie. Dit jaar is al de 22ste editie. OBER staat voor Objectieve Bierproevers Essense Regio. Deze club spant zich maandenlang in om alle kerst- en winterbieren uit België bijeen te brengen op het festival in Essen. “We doen telkens ons best om te verrassen met zelfs de meest exclusieve brouwsels van de kleinste en meest afgelegen brouwerijen”, aldus de organisatie.

Gluhkriek

Om zoveel mogelijk verschillende bieren te kunnen proeven wordt geschonken in proefglaasjes van 15cl. De lijst omvat dit jaar 183 verschillende bieren, waaronder een hele reeks houtgerijpte bieren. Bijzonder is de warm geserveerde gluhkriek.

Uitverkocht

Vorig jaren kwamen er zo’n 2000 dorstige kerstbierliefhebbers uit 25 landen en 11 Amerikaanse staten naar de Essense Heuvelhal. Het festival is inmiddels uitverkocht. Alleen op zaterdagavond van 19.00 en 23.00 uur kan men nog op het festival terecht.