‘Heineken 0.0 smaakt moutig en hoppig’

3 maart 2017 om 11:48

Een wereldprimeur in Amsterdam. Heineken lanceerde haar eerste alcoholvrije bier Heineken 0.0. Na ruim twee jaar brouwen en proeven zijn de brouwers tot de meest optimale smaak gekomen voor deze alcoholvrije variant.

Heineken 0.0 is verfrissend met de karakteristieke fruitige tonen van de Heineken A-gist en een zacht moutige body. Dat roepen ze bij Heineken in een persbericht. Voor Bierista.nl proefden Bibi Boom en Arvid Bergström het nieuwe bier. “Ik ruik mout, hop en fruitige geuren, die me doen denken aan aardbei en groene appel. Het fruitige van de A-gist zit er in. De smaak is moutig en hoppig als de gewone Heineken Pils, maar in mijn beleving is de Heineken 0.0 net iets droger. Terwijl ik bij een alcoholvrij bier juist wat zoetheid zou verwachten”, aldus Arvid, de bekende Haagse biersommelier.

Prima alternatief voor slempbiertje

“Een prima alternatief voor een slempbiertje”, dat vindt bierambassadeur Bibi Boom. “Het bier is kristalhelder, stroblond en heeft weinig schuim dat snel inzakt. Geur en smaak doen denken aan rode appel. Fris en fruitig als de gewone Heineken, maar met iets meer moutigheid. Ik ga het komende zomer zeker vaker drinken. Zeer geschikt voor in de tuin op een warme dag.”

Start wereldwijde campagne

De brouwer biedt met Heineken 0.0 consumenten de mogelijkheid om vaker te variëren in het moment waarop ze genieten van een Heineken; met of zonder alcohol. De lancering in Nederland is het startpunt voor de wereldwijde uitrol van Heineken 0.0. Opvallend is de nieuwe kleur op de verpakking: voor het eerst wijkt Heineken af van het bekende groen en stapt over op blauw, de kleur van de alcoholvrij categorie.

Gezondheid, welzijn en balans

Pascal Gilet, Algemeen Directeur Heineken Nederland: “De wereld verandert; gezondheid, welzijn en balans worden steeds belangrijker in ons leven. Deze trends stimuleren de groei van de alcoholvrije markt. We luisteren altijd goed naar de markt en willen met onze producten en innovaties voortdurend blijven inspelen op wat consumenten willen. Heineken 0.0 speelt uitstekend in op de toenemende vraag naar alcoholvrij en alcoholarm bier. We zien dan ook potentie in de markt voor een goedsmakend alcoholvrij bier en we geloven dat we dat met Heineken 0.0 kunnen bieden.”

Nog altijd de pure bierbeleving

“Na ruim twee jaar onderzoek en gebruik van nieuwe brouwtechnieken hebben we het optimale recept gecreëerd voor het eerste alcoholvrije bier onder ons moedermerk Heineken. Ook deze alcoholvrije variant heeft het verfrissende karakter, de fruitige tonen en een licht moutige body. Dit zorgt voor een echte bierbeleving, maar dan zonder alcohol. Bijzonder aan Heineken 0.0 is dat het dubbel wordt gebrouwen met de beroemde Heineken A-gist en dat de alcohol aan het einde van het brouwproces wordt verwijderd om de beste smaak te krijgen,” legt Willem van Waesberghe, Meesterbrouwer HEINEKEN uit.

Proeven is geloven

Jetske Freeve, Marketing Manager Heineken: “We weten dat de smaak van alcoholvrij bier soms een barrière is voor consumenten om hiervoor te kiezen. We willen consumenten dan ook graag laten proeven zodat ze de goede smaak van Heineken 0.0 zelf kunnen ervaren. Jarenlang lag alcoholvrij bier onder het vergrootglas van de critici. Met Heineken 0.0 laten we zien dat alcoholvrij bier niet alleen goed kan smaken, maar dat je er bovendien prima mee gezien kan worden. Dus voor het moment dat je even geen alcohol wilt drinken, maar wel met je vrienden wilt proosten, is Heineken 0.0 de perfecte keuze.”

“Natuurlijk was de overstap naar blauw spannend. Groen zit in ons DNA en het is voor het eerst dat we afwijken van het vertrouwde groen van Heineken. Maar we vinden het tegelijkertijd belangrijk om duidelijk het verschil te laten zien tussen alcoholhoudend en alcoholvrij bier. Daarom hebben we ervoor gekozen om blauw te verwerken in de Heineken 0.0 verpakking.”

Verkrijgbaar

Heineken 0.0 is vanaf 7 maart beschikbaar in horeca en retail en is verkrijgbaar als sixpack 25cl fles voor een consumenten adviesprijs van €3,49 en een sixpack 33cl blik voor een consumenten adviesprijs van €4,29.

Heineken 0.0

Heineken 0.0