Grolsch onthult brouwersgeheim met introductie Dagvers Pilsener

1 oktober 2015 om 18:14

Het houdt niet op met de feestelijke activiteiten van het jarige Grolsch. In het kader van het 400-jarig bestaan werd recent nog de gerijpte herfstbok gelanceerd. Nu wordt een brouwersgeheim onthuld bij de introductie van Dagvers Pilsener.

Uit de lagertanks

Als we Grolsch mogen geloven staat de bierliefhebbers iets bijzonders te wachten. De brouwerij brengt nu een bier op de markt dat voorheen alleen gedronken werd door de meesterbrouwers. We hebben het hier over bier dat rechtstreeks uit de lagertanks komt. Grolsch brengt dit bier in een zeer beperkte oplage op de markt onder de naam Dagvers Pilsener.

Groenlo krijgt de primeur

Bezoekers van de Slag om Grolle – het terugkerende  historische spektakel dat van 23 tot en met 25 oktober in Grolsch’ geboorteplaats Groenlo plaats vindt – hebben de primeur. Zij krijgen als eerst de kans om Grolsch Dagvers Pilsner buiten de brouwerij te proeven. Bierliefhebbers die niet naar de Slag om Grolle gaan: niet getreurd. Vanaf vrijdag 30 oktober is Grolsch Dagvers in een selectief aantal horecagelegenheden verspreid over het land verkrijgbaar.

Troebel en ongekend vol van smaak

Grolsch Dagvers Pils is de ongefilterde variant van Grolsch Premium Pilsner, en komt direct uit de lagertank. Hierdoor is het bier troebel en ongekend vol van smaak. Het summum voor bierliefhebbers. Vanwege het ongefilterde karakter is Grolsch Dagvers Pilsner slechts beperkt houdbaar. Het bijzondere bier is exclusief verkrijgbaar tijdens de Slag om Grolle en vanaf 30 oktober bij geselecteerde horecagelegenheden verspreid in het land (zolang de voorraad strekt). Vanaf eind oktober kunnen bierliefhebbers via www.grolsch.nl precies zien waar zij Grolsch Dagvers Pilsner bij hen in de buurt kunnen proeven.

Grolsch en de Slag om Grolle

Van vrijdag 23 tot en met zondag 25 oktober 2015 vindt voor de vijfde keer de Slag om Grolle plaats.  Een terugkerend historisch spektakel waarin de beroemde slag, die zich afspeelde in 1627 onder leiding van Prins Frederik Hendrik, wordt nagebootst door ruim 1.400 re-enactors uit heel Europa. Speciaal ter gelegenheid van het 400-jarige jubileum van de bierbrouwer uit Grolle (het huidige Groenlo) pakt Grolsch dit jaar groots uit. Zo wordt het centrum van Groenlo en de Oude Calixtuskerk omgetoverd tot de grootste taverne van Nederland. Ook ondergaat de historische binnenstad van Groenlo een metamorfose waardoor bezoekers zich in de 17e eeuw wanen. Op vrijdag 23 oktober om 16.15 uur – refererend naar het geboortejaar van Grolsch – slaat gildemeester Peter Kuijper samen met meesterbrouwer Wim Vermeulen het eerste fust Dagvers Pilsner aan en is het nieuwe vers gebrouwen bier een feit.