De bruine beugelfles van Grolsch is terug van weggeweest!

13 september 2018 om 13:00

Door het overweldigende succes van het eerste bier in de Grolsch Proeverij, de Grolsch Kruidige Tripel, brengt de Koninklijke brouwer het bier in beperkte oplage opnieuw op de markt. Dit keer in een wel heel bijzondere fles, namelijk de bruine Grolsch beugelfles!

Bierwereld op scherp

Pak ‘m beet een jaar geleden zette bierbrouwer Grolsch de bierwereld weer even op scherp. Vanuit de proefbrouwerij – een kleinere brouwerij, midden in het grote brouwgeweld van de brouwerij in Enschede – vuurde brouwmeester Marc Janssen zijn nieuwste brouwsels af op de bierconsument door middel van de Grolsch Proeverij.

De bieren uit deze Grolsch Proeverij zijn allemaal tijdelijk verkrijgbaar in vijftig geselecteerde Grolsch horecagelegenheden door heel Nederland. Succesverhalen maken daarna kans op een vaste plek in het vaste assortiment.

Alain maakte rond de introductie van Grolsch Proeverij vorig jaar, kennis met brouwmeester Marc en genoot volop van al dat mooie, nieuwe bier. Hij bekroonde zijn hernieuwde kennismaking met Grolsch met de titel: “Grolsch ‘trippelt’ weer richting Vakmanschap is Meesterschap”. Dat artikel lees je hier! 

Grolsch Kruidige Tripel

Het eerste bier in de Grolsch Proeverij was de Grolsch Kruidige Tripel. Na vele positieve reacties op deze Tripel, heeft Grolsch nu besloten het bier opnieuw te introduceren. En wel in beperkte oplage, in de bruine Grolsch beugelfles. “Een bijzondere fles voor bijzondere genietmomenten”, aldus Grolsch.

De Tripel is gebrouwen met kardemon, koriander en citroengras. De combinatie van deze kruiden geeft het bier zijn kenmerkende, kruidige karakter en de frisse smaak. Door het alcoholpercentage van 8,3% plaatst Grolsch deze Tripel in de categorie van lichtere Tripels. 

Iconische beugelflesGrolsch kruidige tripel beugelfles

“Het is geweldig om te horen dat deze Kruidige Tripel zo enthousiast is ontvangen door bierliefhebbers. Het is een verrassend bier door de kruidigheid in combinatie met de frisse smaak. En dat deze Tripel nu in onze bruine beugelfles komt, vind ik extra bijzonder. Speciaalbier hoort natuurlijk in een bruine fles. Maar de beugelfles, ons icoon, maakt het wel heel speciaal. Daar ben ik oprecht trots op!”, zegt een trotse Marc Janssen.

Wist je dat de Grolsch beugelfles, na de Coca-Cola fles, de meest iconische fles ter wereld is? Niet? Dan weet je dat nu. Neerlands trots!

De Grolsch Kruidige Tripel in de bruine beugelfles in vanaf deze week verkrijgbaar bij supermarkten en slijterijen! Maar let op: de oplage is beperkt dus zorg dat je er snel bij bent! Vanaf oktober kun je ook in verschillende Grolsch horecagelegenheden genieten van dit bier. En in december staat hij in het schap van diverse supermarkten als giftpack met een Grolsch Proeverij glas. Geniet er van!

Wil je nog meer ontdekken over Grolsch, de bieren van Grolsch of bier in het algemeen? Dan is de Bierista Bieropleiding echt wat voor jou! Ga naar www.bierista.nl/bieropleiding en word ook Bierista, Meester in Bier!