Dutch Beer Challenge heeft wereldprimeur met bierdiner Parkheuvel

17 maart 2015 om 21:14

Welk Nederlands bier valt donderdag in de prijzen? Nederlandse brouwers houden donderdagavond vast en zeker met spanning Bierista in de gaten. Tijdens een speciaal diner in restaurant Parkheuvel in Rotterdam wordt de uitslag bekend gemaakt van de eerste Dutch Beer Challenge.

De Dutch Beer Challenge is opgezet in navolging van de Brussels Beer Challenge. De Nederlandse competitie is opgezet om de aandacht te vestigen op Nederland als bloeiende biernatie. Het aantal brouwerijen is fors gegroeid en loopt op richting de driehonderd, het aantal bierstijlen is ongekend groot en steeds meer bierliefhebbers ontdekken de weelderige smaken van ambachtelijke, met passie gebrouwen bieren.

Biergrootheden

Alle Nederlandse brouwerijen zijn de afgelopen periode uitgenodigd bieren in te sturen. Een deskundige internationale jury keurt de inzendingen. In de jury bekende bierkenners uit eigen land zoals Derek Walsh, Peter van der Arend, Theo Flissebaalje, Fiona de Lange, Alain Schepers en Hans Glandorf. Ook internationale biergrootheden, zoals Melissa Cole, Carl Kins, Sofie van Rafelghem en Tim Webb zetten hun tanden in het Nederlandse schuim.

Wereldprimeur

De bieren worden donderdagochtend in het Bilderberg Parkhotel gekeurd. Daarna reizen de organisatie en de juryleden door bierstad Rotterdam. Er wordt onder meer een bezoek gebracht aan brouwerij De Pelgrim en De Kaapse Brouwers.

’s Avonds worden de prijzen bekend gemaakt in restaurant Parkheuvel. Chef Erik van Loo heeft speciaal voor deze gelegenheid een diner samensteld, waarbij de perfecte combinaties zijn gemaakt tussen bier en spijs. Daarmee heeft de Dutch Beer Challenge een absolute wereldprimeur. Nooit eerder werd er op twee-sterren niveau een dergelijk diner samengesteld.

Organisatie

De Dutch Beer Challenge wordt georganiseerd door Beer Communication Events, Bierburo, Bier! Magazine (Birdy Publishing), Bier&Co en Mitra. Op voorhand kan al gezegd worden dat het niet bij deze eerste editie zal blijven. De organisatie hoopt van de Dutch Beer Challenge een jaarlijks terugkerende editie te kunnen maken.

Uitslagen op Bierista

Bierista is de hele dag aanwezig om verslag te doen van de dag en om opnames te maken. Hou deze site in de gaten voor de uitslagen en video-items over de biercompetitie. Ook op onze Twitter-account en op Facebook houden we bierliefhebbers op de hoogte van de ontwikkelingen.