De Oude Wacht tapt de eerste Brand Dubbelbock

26 september 2016 om 09:55

De Brand Bierbrouwerij presenteerde donderdag haar Brand Dubbelbock 2016 in Café de Oude Wacht. Hans Nijland, algemeen directeur van FC Groningen, sloot samen met commercieel directeur, Robbert Klaver en eigenaren Bert de Kleuver en Eddy de Boer het eerste fust aan onder toeziend oog van een grote groep Brand Dubbelbock liefhebbers. In 1955 werd de Oude Wacht geopend door Freddy Heineken en is met trots al jarenlang een Brand Proeflokaal.

Op donderdag 22 september werd de Bockbierronde, hét bockbierevenement van het hoge noorden, voor de 11e keer georganiseerd in Groningen. Traditiegetrouw wordt het eerste fust Dubbelbock in Café de Oude Wacht aangeslagen. Dit jaar was daar voor het eerst ook de landelijke lancering voor Brand Dubbelbock, waardoor het extra gezellig was in café de Oude Wacht.

In een grote optocht werd het eerste fust Brand Dubbelbock van 2016 van Café de Sleutel naar Café de Oude Wacht gebracht. De stoet vertrok onder begeleiding van de Groningse AMF jazzband vanaf de Noorderhaven naar Café de Oude Wacht op het Zuiderdiep. Hier werd onder grote belangstelling van Bockbier liefhebbers de stoet ontvangen.

Eerst fust

Na aankomst werd het eerste fust aangeslagen door Hans Nijland en Robbert Klaver samen met afgevaardigden van de Brand Bierbrouwerij en de eigenaren van de Oude Wacht. Bert de Kleuver en Eddy de Boer van Café de Oude Wacht zijn met hun café al  jaren een Brand Proeflokaal en zijn trots het eerste fust te mogen aanslaan. Bert: “We organiseren jaarlijks een Dubbelbock evenement en kijken daar altijd met smart naar uit. Wij vinden het dan ook een grote eer en ontzettend leuk dat het eerste fust Brand Dubbelbock van dit jaar bij ons geschonken wordt.”

Brand Dubbelbock

De Dubbelbock dankt zijn rijke en robuuste smaak aan de dubbele rijping, tot wel twee keer langer dan een pilsener. De bijzondere blend van gebrande moutsoorten geeft Dubbelbock een prachtige, robijnrode kleur. Dit bier is door zijn krachtige, gebrande karamelaroma’s een echt herfstbier.