Wat zat er afgelopen week in de ‘Beery Christmas’? #1

9 december 2017 om 08:00

De eerste week van december zit er al weer op! Dat betekent dat ook de eerste flessen bier uit alle adventkalenders tevoorschijn mochten komen. Casper pakt de eerste week van zijn ‘Beery Christmas’ bierpakket met je uit.

Elke dag een nieuwe fles

‘Beery Christmas’ van online bieraanbieder Hopt.nl is een bijzonder bierpakket waar 24 bieren uit 21 landen in zitten. In totaal hebben 29 brouwers aan dit pakket meegewerkt. Het pakket bevat dus verrassende bieren en enkele van deze bieren zijn zelfs exclusief voor Hopt.nl gebrouwen!

Bij het openen van het vakje zie je natuurlijk in eerste instantie dat begeerde bier in de doos zitten, maar op de lip van het vakje staat ook allerlei informatie over bier beschreven. Denk aan het alcoholpercentage, de herkomst van het bier en een passende spijscombinatie. Bekijk de video en lees verder voor meer informatie over de bieren.

Wabi-Sabi Japan Pale Ale

De Wabi-Sabi Japan Pale Ale van Baird Beers uit Japan is een unieke vervormde versie van de twee meest populaire bierstijlen ter wereld: Pale Ale en IPA. Deze Japan Pale Ale is gebrouwen met lokale wasabi, Japanse groene thee en een aantal kruidige hoppen. De smaak is uitgesproken en herkenbaar voor dit bier. De lichtheid van Wabi Sabi maakt dit een mooi bier om te combineren bij visgerechten, zoals gebakken mosselen maar ook zalm met frisse citroen of gerookte forel smaakt hier heerlijk bij!

Oppigards Bockbier

Oppigards Bockbier van brouwerij Oppigards in Zweden is een klassieke bock. Zoet, rijk en vol van smaak. Fluweelachtig chocoladebruin in het glas met rijke geuren van versgemaaid gras en hooi. Je ontdekt de tonen van vanille, kersen en brood bij de eerste slok en krijgt daarna een zachte kruidige hoppigheid in de afdronk. Deze mooie combinaties maken dit bier tot een bockbier in evenwicht.

Oak Aged Beer / Bourbon Cask Dark Ale

De Oak Aged Beer/Bourbon Cask Dark Ale van Brouwerij Innis & Gunn uit Schotland is een dark ale gerijpt op bourbon whisky vaten. Dit bier was voor Casper de absolute favoriet van deze week!

Een rijk bier met warme houttonen, bruine suiker, vanille en natuurlijk de herkenbare bourbon whisky tonen. De Schotse brouwerij van het ene hoogtepunt naar het andere gegaan de laatste 15 jaar door een gevarieerd scala aan bier. In elk van deze bieren proef je de uitzonderlijke kwaliteit van de brouwerij. Een mooi bier in het pakket want specialiteit van de brouwerij zijn haar vatgerijpte bieren en daarom hebben ze dit jaar voor de Beery Christmas een exclusief vatgerijpt bier gebrouwen.

Juicy Tropical Golden Ale

Niet alleen het etiket van de Juicy Tropical Golden Ale doet je denken aan een snoepwinkel, ook de geur en smaak van dit bier brengen je even terug naar een plek vol met zoete lekkernijen. Tiny Rebel is een brouwerij uit Wales die al een tijdje stof doet opwaaien door de twist die zij aan klassieke bierstijlen geven. Zo ook met deze Golden Ale. De onovertreffelijke zoetigheid in dit bier en de spicy hoppen die naar boven komen zijn een uitzondering in de soort. Een tof, bijzonder en uitgesproken bier dat mooi in een verrassingspakket als de Beery Christmas past.

Hols Tropical Lager

Hols Tropical Lager van de Camden Town Brewery in Engeland is een pilsener met een vernieuwende twist. In de mond is het knapperige moutkarakter discreet, met fruitige ananas-, mango- en papaja-hoppen. Dit tropische gedeelte wordt ecompenseerd door een gebalanceerde bitterheid. Licht, bruisend en verfrissend!

Smoky Oak Ale

De Smoky Oak Ale van de Franse brouwerij Ninkasi is een warmbruine en de houtgerookte strong ale. Het bier roept in de geur al snel associaties op met oude eikenbomen. Het robuuste karakter van dit bier wordt genuanceerd door volle, fruitige mout, dennenharshop met walnoten en een vleugje nootmuskaat. De Smoky Oak Ale is exclusief gebouwen voor de Beery Christmas en geeft stiekem al een hint in de richting van de toekomstige whiskystokerij. Dit bier heeft namelijk gerijpt in eikenhouten sherryvaten!

Spectaculoos Sweet Stout

Spectaculoos Sweet Stout van de Zwitserse brouwerij White Frontier is een heus eerbetoon aan het speculaaskoekje. Een smaakvolle winterwarmer speciaal gebrouwen voor de Beery Christmas 2017 van Hopt.nl en perfect passend bij de dag van opening: 6 december.Het bier heeft een haast zijde achtige zwarte kleur met een kleine lichtbruine schuimkop. De geur van koffie, nootmuskaat en pittige gember komt je tegemoet wanneer je dit bier inschenkt. Dit volle aroma wordt genuanceerd in de smaak met zoethout, toffee, nog wat meer koffie en een aantal kruiden. Het geheel heeft een warme alcoholtoon en een bitterzoete afdronk.

Heb jij deze bieren geproefd of zijn er andere bieren waar je je mening over wil geven? Maak dan snel jouw Bierista account aan en sluit aan bij onze community!