Bird Collab Tour lanceert de Barley Bird met brouwerij Frontaal

17 februari 2018 om 08:00

In 2018 vliegt Bird Brewery het hele land door. Iedere maand brouwt de Amsterdamse brouwerij met een smaakmaker uit de provincie een collaboration brew. Dat betekent dus: 12 maanden, 12 provincies en 12 bieren. En in februari is Noord-Brabant aan de beurt. 

Noord-Brabant

Samen met de Brabantse brouwerij Frontaal presenteert Bird Brewery de tweede collaboration brew in de serie: Barley Bird. Brouwerij Frontaal  is de laatste jaren flink gegroeid en weet nationaal en internationaal indruk te maken met kwalitatieve, smaakvolle bieren. Ook bij dit bier proef je de passie en bierliefde van de brouwers terug.

Barley Bird

Barley Bird is de bijnaam van de sprookjesachtige Nachtegaal, een mooie naam om het bier naar te vernoemen. De Barley Bird is een volle én doordrinkbare Barley Wine geworden. De moutigheid en fruitige hoppen zijn hier echt in evenwicht. Het hoge alcoholpercentage van 10% geeft het bier bovendien een fijne warmte, waarmee het ideaal is voor die barre februarimaand!

Bird Collab Tour

De mannen van Bird Brewery, Rik en Ralph, kijken positief terug op de aftrap van de Bird Collab Tour. “Onze eerste collab met het Limburgse De Natte Gijt is heel positief ontvangen. Het bier Gijtlijster krijgt een hoge waardering op reviewsites, social media en vanuit onze klanten. We hebben er alle vertrouwen in dat ook de Barley Bird mensen zal bekoren”, vertelt Ralph.

Ook Rik is tevreden. “We zijn op voorhand heel blij met de brouwerijen waarmee we dit jaar samenwerken, maar het blijft toch spannend. Het is dan super als het eerste bier precies wordt zoals je het op papier bedenkt. Met deze Barley Wine kunnen we nu weer een heel ander spectrum laten zien en er belooft de aankomende maanden nog veel ander moois te komen!”

Over Bird Brewery

Bird Brewery is in 2016 opgericht door biersommeliers Rik van den Berg en Ralph van Bemmel. Verwacht van hen geen kruiwagens hop, liters koffie of likeur, maar gebalanceerde bieren waarin de ingrediënten mooi naar voren komen. In hun eerste jaar maken de brouwers indruk en pakken nationaal en internationaal liefst 14 awards met hun bieren.