Uitkijken naar Billie’s Craft Beer Fest in december

1 oktober 2017 om 08:00

In de buurt van ’t MAS in Antwerpen vindt 2 en 3 december het BCBF 2017 plaats. Billie’s Craft Beer Fest is een ode aan de Belgische biercultuur en een must om als bierliefhebber een bezoek aan te brengen.

Belgisch erfgoed

Sinds november 2016 staat de Belgische biercultuur op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Wanneer we naar het buitenland kijken, zien we dat België nood heeft aan een inhaalbeweging wanneer het op originaliteit van bierstijlen en smaken aankomt. De craftbeer scene is hier nog niet zo goed ingeburgerd, wat een zonde is voor een trotse biernatie als dat van onze zuiderburen. Het is met die gedachte in het achterhoofd dat ‘Bierdelicatesse: HopisHop’ en ‘Billie’s Bier Kafétaria’ de handen in elkaar slaan om Billie’s Craft Beer Fest te organiseren: een viering van vriendschap, gedeelde passie, dromen en de liefde voor craft!

Billie’s Craftbeer Bar

Billie is een schattige Franse Bulldog en tevens de mascotte van Billie’s Craft Beer Fest. Hij hangt meestal rond in zijn eigen craft beer bar, “Billie’s Bier Kafétaria”, die hij opende in december 2013. Ook al is hij dol op deze plek, had hij toch het gevoel dat er iets mankeerde. Billie had een droom over een magische plaats waar bierliefhebber- en brouwer kunnen samenkomen om craft beer te bejubelen, erover te discussiëren en ervan te genieten. En zo geschiedde: BCBF 2017 was geboren!

Het evenement vindt plaats op 2 en 3 december (2017) in de Waagnatie, een evenementenhal vlak naast de Schelde en gelegen vlakbij het Antwerpse stadscentrum en de hippe opkomende buurten van het Eilandje en het MAS.

De brouwerslijst omvat meer dan 40 nationale en internationale brouwerijen vanuit onder andere het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Noorwegen, Nederland, Zweden, Spanje, Estland, … . Daardoor is het een evenement met internationale allure. In totaal zijn er ongeveer 300 bieren te proeven zijn: 150 op zaterdag, en 150 andere bieren op zondag. Bovendien is het merendeel van de brouwers zelf aanwezig, waardoor je met een lekker biertje in de hand met hen een praatje kan slaan. Naast het degusteren van bier kan je ook een hapje eten aan een van de foodtrucks (keuken: aziatisch, streetfood, pasta en falafel) of een tatoeage laten zetten door professionele tattoo artiesten.

Blijf hier op de hoogte en kijk mee uit naar BCBF 2017!