10 dagen bierplezier tijdens de Week van het Nederlandse Bier!

24 mei 2018 om 08:00

Donderdag 24 mei wordt de Week van het Nederlandse Bier feestelijk geopend. Tien dagen lang zijn er tal van bieractiviteiten en events georganiseerd. Nederland barst deze week dan ook bijna uit haar voegen van al het bierplezier! Wat je kunt verwachten? Wij vertellen je er graag meer over!

Vier de Nederlandse biercultuur!

Dit jaar vindt de zevende editie van de Week van het Nederlandse Bier plaats. Een week lang wordt de Nederlandse biercultuur geëerd en gevieren. In heel Nederland worden van 24 mei t/m 3 juni heel veel verschillende bieractiviteiten georganiseerd door onder andere horecagelegenheden en brouwerijen. Bierliefhebbers ontdekken de veelzijdigheid van Nederlands bier tijdens biermasterclasses, bierproeverijen en brouwworkshops.

De Week van het Nederlandse Bier wordt op 24 mei traditiegetrouw geopend op het Nederlands Bierproeffestival in de Grote Kerk in Den Haag. De afsluiting is zoals ieder jaar, een weekend later, ook een echt feestje. Dan openen ruim 100 brouwerijen door heel het land hun deuren voor publiek.

Nederlands Bierproeffestival

De vorige editie van het Nederlands Bierproeffestival in de Grote Kerk in Den Haag werd door zo’n 6.500 bierliefhebbers bezocht. 3 dagen lang komen bezoekers vanuit heel Nederland, maar ook ver daar buiten, naar de Grote Kerk. In 2018 vindt het Nederlands Bierproeffestival plaats op 24, 25 en 26 mei. Ruim 40 Nederlandse brouwerijen zullen je verwelkomen en meer dan 250 bieren presenteren! Ook wordt hier de winnaar van de competitie ‘Het Beste Bier van Nederland’ bekend gemaakt.

Bieractiviteiten

De hele week lang vinden door heel Nederland bieractiviteiten plaats, zoals proeverijen en bierdiners. Tijdens deze week kun je door heel Nederland kennismaken met de verrassende hoeveelheid smaken in Nederlands bier, brouwers ontmoeten en ontdekken hoe hij of zij het bier brouwt uit natuurlijke grondstoffen mout, hop, water en gist. Laat je ook eens verrassen door de mooie combinatie van bier en food tijdens speciale bierdiners in geselecteerde restaurants. Bekijk de aangesloten locaties hier.

Open Brouwerijdagen

De Week van het Nederlandse Bier wordt dus afgesloten tijdens de Open Brouwerijdagen. Op 1, 2 en 3 juni 2018 ben je van harte welkom bij de bierbrouwers van Nederland. Eén weekend in het jaar zijn hun brouwerijen massaal geopend voor het publiek tijdens deze viering van het Nederlandse Bier. Bekijk hier welke brouwerijen je langs kunt gaan!

  • ✔ 24 mei: Officiële opening van de Week van het Nederlands Bier + bekendmaking Beste Bier van Nederland 2018
  • ✔ 24 mei t/m 26 mei: Nederlands Bierproeffestival in Den Haag
  • ✔ 24 mei t/m 3 juni: Tientallen bieractiviteiten door het hele land
  • ✔ 1 t/m 3 juni: Nederlandse Brouwerijdagen

Kijk hieronder nog eens terug naar afgelopen jaar!