Bierfestival Groningen: hemelse bierdagen in de Martinikerk

12 april 2018 om 16:30

Het Bierfestival Groningen is weer in volle gang! Afgelopen woensdag werd ter opening van het bierfestival een groot bierdiner gehouden. De Martinikerk in Groningen werd omgetoverd tot waar bier & spijswalhalla. De opvolgende dagen, donderdag, vrijdag en zaterdag wordt de kerk ingenomen door tientallen brouwers die hun lekkerste bier laten proeven.

Bierdiner in de Martinikerk

Woensdagavond trok tout bierig Nederland richting het Noorden om aan te schuiven bij het grootste bierdiner van Nederland met streekproducten en bijzondere bieren dat werd samengesteld door een aantal lokale restaurants en biersommelier en Bierista Arvid Bergström. Dit bierdiner is jaarlijks het startsein voor het Bierfestival Groningen, dat dit jaar gehouden wordt van donderdag 12 tot met zaterdag 14 april. Het diner bestond uit vijf gangen. Iedere gang werd door een ander horecabedrijf bereid. De leiding lag in handen van Johnny Drent. De deelnemende restaurants waren Voila, Beer&, Het Zusje van André Dokter, Block & Barrels en Het Ludina Terras.

Om je vingers bij af te likken

Er werden de meest smaakvolle gerechten geserveerd! Als dit een voorteken is van de komende dagen, dan wordt Bierfestival Groningen één en al genieten… Lees je mee?

  • Gang 1: Gerookte flan van gepofte paprika met de Watergeus Gueuze.
  • Gang 2: Gerookte paling met rode biet en mandarijn met de d’Olle Grieze Schwarz.
  • Gang 3: Truffelaardappelsalade met de Veteraan Saison.
  • Gang 4: Shortrib van Groninger Blaarkop met de Frysk Hinder Tripel.
  • Gang 5: Chocoladedessert met de Eisbock Barrel Aged van de Kleine beer.

De crew liep hun benen uit hun lijf om de zaal met ruim 300 gasten van deze smaakvolle bier- en spijscombinaties te voorzien en hen exact te vertellen wat er op het bord lag en in het glas geschonken werd.

De komende dagen

Je mag dus een hele hoop bierplezier en passie verwachten tijdens dit bierfestival de komende dagen. Vele binnen- en buitenlandse brouwerijen zijn dan ook vertegenwoordigd. Er worden meer dan 150 bieren van de tap geschonken en ook zijn er diverse bieren op fles verkrijgbaar. Brouwerijen en importeurs bemannen veelal zelf hun stand, waardoor informatie over de bieren vakkundig overgebracht wordt. Zo probeert de organisatie van het Bierfestival Groningen de kwaliteit te waarborgen. Behalve de proeverij worden er ook diverse wedstrijden en masterclasses georganiseerd. Het Bierfestival Groningen vindt plaats op donderdag 12 april van 19.00 tot 23.00 uur; vrijdag 13 april van 19.00 tot 23.00 uur (uitverkocht); zaterdag 14 april van 13.00 tot 17.00 uur en van 19.00 tot 23.00 uur. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar!

Bestel hier je tickets.