8,4

Jopen Don't tRYE This @Home Rye Wine Barrel Aged

Jopen Bier (201)

Jopen Don't tRYE This @Home Rye Wine Barrel Aged is een Roggebier. Het bier is 220 dagen vatgerijpt op cognac vaten, ism Lervig aktiebryggeri.

Details

Brouwerij
Bierstijl
Alcohol
12.5%
Categorie
Donker en Rijk
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
13 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

8,4

Het oordeel van de Bierista's

Jopen Don't tRYE This @Home Rye Wine Barrel Aged is beoordeeld met een gemiddelde van 8,4 door onze Bierista's

8,8

Smaak

6,9

Zicht

7,9

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
8,1

"Vol van smaak en BA is vaak goed!"

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

4,0 Zicht Troebel valt niet doorheen te kijken

7,1 Neus Ruikt vol en zoet

8,5 Smaak Intentse smaak, echt lekker

Spijssuggestie Steak en biefstuk

8,7

"Zo, dat is een binnenkomert. Volle smaak van rogge., stevig in de alcohol maar zeker niet overheersend. Een genietert"

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,1 Zicht

8,3 Neus

8,7 Smaak

8,8

"Sweet & smooth staat er op het etiket van deze BA rogge wijn en daar is geen woord aan gelogen. Ondanks het pittige alcoholpercentage heeft dit bier een zacht karakter. Dus rustig van genieten."

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,5 Zicht Een roodbruin, iets mistig bier met fijne crèmekleurige schuimkraag die mooi lang blijft staan.

8,8 Neus Een zachte karamelgeur met een kruidigheid van rogge. Daar bovenuit stijgt een alcoholische geur. De geuren van barrel aging zijn niet opvallend aanwezig, maar vormen een geheel met het bier.

8,8 Smaak De smaak is een stuk zoeter dan de geur. Hierin komt naast karamel ook gedroogd rood fruit terug en de Cognac is hier wel duidelijk aanwezig, maar vormt nog steeds een mooi geheel met het bier. De rogge zorgt voor een volle en wat kruidige smaak. De body is vol, rond en zacht met een lichte koolzuurprikkeling. De nasmaak is zoet en licht bitter.

Spijssuggestie Stoofvlees, mag best wat kruidig zijn, maar niet te pittig. Deserts of op zich zelf om los van te genieten.

7,8

"Rogge wijn met subtiele vatgerijpte smaak van cognac"

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,0 Zicht Amberkleurig, ergens tussen robijnrood en donkerbruin. Crèmewitte volle schuimlaag, veel koolzuurbelletjes.

7,5 Neus Geur van hopbitters en cognac. Iets dikkig bier met veel koolzuur. Zoete geur van karamel.

9,0 Smaak Zoet, karamel, prikkelend op de tong, spicy. Smaak van cognac is subtiel aanwezig, alsook smaak van oak en appel. Warme afdronk.

Spijssuggestie Lang tafelen met gemarineerd vlees, niet te kruidig. Spare-ribs, stoofvlees. zoete desserts.

Grutte Pier wint gouden medaille bij Dutch Beer Challenge 2024

Met grote trots kondigt Grutte Pier Brouwerij aan dat zij een gouden medaille heeft gewonnen tijdens de Dutch Beer Challenge 2024.

Verder lezen

Dutch Beer Challenge 2024 - de uitslag

De prijswinnaars van de tiende editie van de Dutch Beer Challenge zijn bekend gemaakt. Er zijn weer een boel blije brouwers!

Verder lezen

Wel of geen schijfje citroen in je bier?

Je bestelt een witbier. Niet zelden krijg je dan een schijfje citroen met een stampertje erbij. Is dat ok?

Verder lezen

Geef het perfecte cadeau: de Bierista Bieropleiding

Wist je dat Bierista een fraaie cadeaubox heeft?! Zo geef je heel eenvoudig een onvergetelijk cadeau: de Bierista Bieropleiding.

Verder lezen