Rick Bergen op Zoom, Nederland

Kenner - 1 Review
Hallo Bierliefhebbers! Mijn naam is Rick en ik ben een van jullie; een liefhebber van bier! En welk bier, dat is me dan eigenlijk om het even. Ik kan net zo genieten van een straffe IPA als van een Quadruppel. Ik ben lid van het Bergse Biergilde te Bergen op Zoom en help daar met andere enthousiastelingen elk jaar een geweldig bier-festival te organiseren. Ik brouw bier, ik ga van tijd tot tijd op pad naar brouwerijen/proeverijen of festivals en ik daar heb ik dan ook nog een mening over welke ik graag (soms zelfs ongevraagd) met anderen deel! En dat mag nu ook zelfs via Bierista.nl! Cheers & Beers!
8,0

"De hel & verdoemenis van brouwerij de Molen is er ook met in de variant waarbij deze op Bruichladdich (whisky) vaten heeft gelegen. Als fan van de whisky zelf én stout(-ish) bieren móest ik deze dus proberen. En dat was geen vergissing. De geur is vol, pure-chocolade en gebrande mouten met onmiskenbaar de geur van de Bruichladdich er doorheen. De smaken zijn zeer goed in balans en hoewel de smaak van de whisky zeker aanwezig is, is deze niet overheersend. De smaak blijft ook lang aanwezig wat het een bier maakt wat je rustig drinkt. Het is een volmondig bier waarbij de geur met de smaak overeenkomt; wat je ruikt is wat je proeft. Een absolute topper voor de donkere, natte en koude maanden!"

7,5 Zicht Mooie donkere kleur zoals je van een Stout mag verwachten. Weinig tot snel weg trekkendde schuimkraag.

7,5 Neus In de neus ruik je meteen de gebrande mouten en het hout van de Bruichladdich welke uitnodigen de eerste slok te nemen!

8,4 Smaak Een stevig bier met volle gebalanceerde smaak. Een fijne bittere nasmaak met een vleugje van de zachte warme whiskysmaken welke blijven hangen.

Spijs suggestie Als aanvullende smaken zou ik zou bij de borrel of dessert een paar brokken 80% - 90% pure chocolade neerleggen. Misschien voor/na/tijdens een goeie espresso on the side zou dit niet verkeerd zijn. Als complementaire smaken misschien een schimmelkaas en een wortegemse citroen jenever. Als diner zou dit heel mooi samen gaan met een goed stuk gegrild vlees. Boven open vuur, en een goeie zoete marinade. Een rib-eye of een goed stuk bavette b.v.