Pjotr Behrtel Naaldwijk, Nederland

Bierista - 2 Badges - 2645 Biercoins - 3 Reviews - #bedanktPjotr
Bierista Bierdiploma
Badge Hertog Jan Vatgerijpt

Review badges 3 reviews

Expert (10+ reviews)
Inspirator (100+ reviews)
Mentor (500+ reviews)
BierBaas (1000+ reviews)
8,5

"Wat een genot is dit biertje. Het is de oudere broer van crooked spider Russian Imperial Christmas stout. Deze heeft op Guyana Rum '13 Ballechin gelegen en de smaak is duidelijk terug te vinden. Toppertje."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,5 Zicht Donker zwarte kleur, kleine maar stevige rood bruine schuinkraag met een stevige structuur.

8,0 Neus Ik ruik zoete karamel tonen, pure chocolade en gebrande koffie. Ook de rokerige houtgeur van het vat is terug te vinden.

8,3 Smaak Een rokerige zoete koffie smaak, klein bittertje en tonen van chocolade wat past bij de kerst. (het is immers een Christmas Stout) Lichte zachte afdronk.

Spijssuggestie Dit bier gaat zeker goed met zoete desserts, chocolade, een kaasplankje en pittige gerechten.

8,0

"Ze zeggen wel eens "once you go black you never go back". Nou dat gaat zeker op voor dit biertje. Wat een smaakexplosie! Heerlijke geroosterde mout, veel hop en niet te zwaar. "

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

6,0 Zicht Op eerste gezicht zwarte koffie kleur, maar als je tegen het licht houdt dan zie je een rode kleur in het bier zitten. Heeft iemand de vruchten in het bier verstopt?

8,0 Neus Het lijkt wel of je in een koffiebranderij staat te wachten op je bestelling, terwijl je koffie vers wordt gemalen. Op de achtergrond ruik je de vruchten en de gedroogde abrikozen.

8,0 Smaak Dit bier is een beetje droog, ik proef de cacao door de geroosterde mout, gedroogde abrikozen en de bitterheid van aanwezige hop.

Spijssuggestie Dit bier is goed te combineren met wild zoals gans, eend, haas, konijn, een stoofpotje en bij vergeten groenten. Daarbij is het een heerlijke afsluiting met een lekker chocolade toetje.

7,2

"Een hele vriendelijke zoete spin. Dorstlessend, licht bier, tikkeltje gebrande mout op de achtergrond. Ik ben verliefd."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,0 Zicht Er is een gezegde, mooi rood is niet lelijk. Nee het is heerlijk. Mooi helder, amberkleurig bier met een volle schuimkraag.

7,0 Neus Zachte kruidige reuk, beetje zoet geur. De geur van karamel is duidelijk aanwezig.

7,5 Smaak Prettige tinteling op de tong door de aanwezige kruiden. Fruitig en met een klein bittertje. Ligt prettig in de mond, mooi in balans en prima volle body. Tot slot een mooie afdronk.

Spijssuggestie Past goed bij stoofgerechten, lamsvlees, rundvlees, pasta, steenoven pizza. Maar kan ook prima samen met een kaas en worstplankje. Voorkeur heeft dan gedroogde worst.