Hieronder bevinden zich de meest populaire bier evenementen.
Wil je een evenement aanmelden, stuur dan een mail naar info@bierista.nl.

Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Noordelijk Speciaalbier Festival

1 november 2014 @ 14:00 - 23:00

€5
Noordelijk Speciaalbier Festival

Wat in 2009 begon als een probeersel naar aanleiding van verzoeken van Noordelijke PINT-leden is uitgegroeid tot een jaarlijks weerkerend festival met een vaste kern trouwe bezoekers, die willen genieten van mooie en smaakvolle speciaalbieren.  De uitgangspunten  voor het festival waren toen kleinschalig, prima bieren, gezellige lokatie en zorg er voor dat er iedere keer wat nieuws te proeven valt. Daarnaast moet de brouwer zelf of een deskundige vertegenwoordiger aanwezig zijn om de bezoekre te kunnen informeren over de bieren en de brouwerij. Aan al die punten werd en wordt door het bestuur van PINT –regio Noord nog steeds gevolg gegeven en dat kan op 1 november 2014 worden ervaren.

Er is bewust gekozen voor maximaal 10 brouwerijen, waarvan er elk jaar minimaal 5 nieuw voor het Noorden moeten zijn. Om dat te waarborgen is bepaald dat –m.u.v. de brouwerijen uit de “eigen regio”- een brouwerij maximaal 2 maal achtereen op het festival aanwezig mag zijn. Tot op heden is dat nooit een problem geweest. Hierdoor wordt er ook gezorgd dat er ieder jaar weer veel nieuwe bieren te proeven cq. te ontdekken zijn. Er zullen ca. 35 speciaalbieren te proeven zijn. Omdat kwaliteit voorop staat, de bezoekers liefhebbers van speciaalbieren zijn en het geen “zuipfestijn” is komen de brouwers ook graag zelf naar dit festival. Zij zijn trots op hun bieren en willen de bezoekers graag hierover  informeren.

Aanwezige brouwerijen

Op het “6e Noordelijk SpeciaalBierfestival zullen de brouwerijen  de Arn, Bax bier, Eanske bier, Hommeles, Kleine Beer, Kromme Jat, Maallust, Mommeriete, het Roze Varken en de Wildervanker brouwerij hun smakelijke bieren presenteren. Van deze brouwerijen zijn de Arn, Bax, Kleine Beer, het Roze Varken en de Wildevanker brouwerij sinds kort als commerciële brouwerij gestart en heeft dit festival de primeur.

De lokatie

Ook dit jaar zal Grand-café “het Heerenhuis’ weer de plek zijn waar het gaat gebeuren. In de sfeervolle zaal waar de brouwers hun plekje hebben kan worden genoten van de smakelijke bieren en wanneer het te vol wordt kan men ook gebruik maken van het café-restaurantgedeelte.  Ook bestaat daar de mogelijkheid om gebruik te maken van een speciaal festivalmenu of een hartige hap.

Laagdrempelig

Om het festival voor iedereen aantrekkelijk te maken en te houden zijn de prijzen van de festivalmunten lag gehouden, nl. € 1,75 per stuk en 6 voor € 10,–. Ook de entree is laag t.w. € 5,– en  dat is incl. € 2,– statiegeld voor het festivalglas van 15cl. en het informatieboekje.

6e Noordelijk SpeciaalBierfestival

Datum : 1 november 2014

Tijden: aanvang 14 uur – einde 23 uur

Lokatie: Grand-café “het Heerenhuis”, Spilsluizen 9 te Groningen

Entree: € 5,– (incl. € 2,– statiegeld festivalglas en informatieboekje)

Festivalmunten: € 1,75 p/stuk of 6 voor € 10,–

 

Gegevens

Datum:
1 november 2014
Tijd:
14:00 - 23:00
Kosten:
€5
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , , ,

Organisator

PINT Noord

Locatie

Het Heerenhuis Groningen
Spilsluizen 9
Groningen,
+ Google Maps
Blijf op de hoogte

Meld je aan op de nieuwsbrief voor tips en de nieuwste weetjes.