Hieronder bevinden zich de meest populaire bier evenementen.
Wil je een evenement aanmelden, stuur dan een mail naar info@bierista.nl.

Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Barrel Aged proeverij bij Jopen Bier in Haarlem | Bierista

1 november 2017 @ 19:30 - 22:00

Barrel Aged proeverij jopen

Een unieke proeverij van houtgelagerde bieren. Tijdens deze proeverij serveren wij vijf verschillende Barrel-Aged bieren samen met een proefglas van het oorspronkelijke drankje welke in het vat heeft gezeten. Tussen de bieren door wordt er gezorgd voor ambachtelijke hapjes.

Op woensdag 1 november is er weer een barrel-aged proeverij in de Jopenkerk Haarlem. De avond start om 19.30 uur met een introductie van de gastheer. Hij zal meer vertellen over barrel-aging bij craft bierbrouwerij Jopen. Vervolgens worden er barrel-aged bieren in 5 verschillende ronden geserveerd (proefglazen). Telkens wordt hier een proefglas naast geserveerd met daarin het drankje dat oorspronkelijk in het houten vat zat. De proeverij wordt compleet gemaakt met een aantal heerlijke hapjes.

Barrel Aged Jopenbieren

Bij Jopen zijn er al verschillende barrel-aged bieren verschenen. Denk aan Jopen Angel of Haarlem van 13%. Deze Sour Ale heeft drie jaar gerijpt op Wild Turkey Bourbon Barrels. Maar ook Jopen Valley of Darkness is een ware aanrader. Deze Russian Imperial Stout van 12% heeft één jaar gerijpt op Buffalo Trace Bourbon Barrels.

Doel van de proeverij

Tijdens deze proeverij leer je meer over barrel-aging en proef je een verscheidenheid aan smaken. Daarnaast gaan we gezamenlijk op zoek naar herkenning in het oorspronkelijke drankje. Herken jij deze smaak ook in het bier?

Blijf op de hoogte

Meld je aan op de nieuwsbrief voor tips en de nieuwste weetjes.