Twee-sterren gerechten met twee bieren bij Parkheuvel

Presentator Alain Schepers
Datum 19/03/2015
Duur 3.33

De eerste editie van de Dutch Beer Challenge had gelijk een wereldprimeur. Nooit eerder werd een diner van zo’n hoog niveau gecombineerd met topklasse bieren uit ons land. Parkheuvel-chef Erik van Loo laat zich graag inspireren door allerlei soorten bier.

Het gezelschap, bestaande uit de organisatie van de Dutch Beer Challenge, de juryleden, sponsors en genodigden kregen het volgende menu voorgeschoteld.

Kreeft

De eerste gang bestond uit een kreeft met jong lenteblad, hierbij een muls van créme fraîche, passievrucht en rode grapefruit. Daarbij werden geserveerd het Bier van de Overkant – Parkheuvels bier van de Kaapse Brouwers en een Brand Zwaar Blond.

Tarbot

De tarbotfilet in de tweede gang was gebraden in een boerenboter met kalfswang, knol-, bleek- en bladselderij met hierbij een sereh-kanaaljus. Die kanaaljus matchte perfect met de Zundert Trappist, waar ook kaneeltonen in te herkennen zijn. Het andere bier bij deze gang was de Doe Maar van Brouwerij De Prael.

Kalfshartzwezerik

Een krokant gebakken kalfshartzwezerik geserveerd met Sugar snaps en een jus van gebrande pinda’s verraste de gasten ook bij de derde gang. De bieren waren de Gouverneur Blond en de Pandora van Brouwerij Maximus.

Reerugfilet

De bieren die vervolgens op tafel kwamen waren de Jopen Koyt en de zeer heftige Bommen en Granaten van Brouwerij De Molen. Dit bier met 15,2% alcohol was erg heftig voor de gebraden reerugfilet met een korstje van amandel en broodkruim. Aardpeer, huisgemaakte balkenbrij, peer en een reeuws verrijkt met chartreuse vormde een mooie eenheid met het Haarlemse Jopenbier.

Parkheuvel Snickers

Het toetje was een ongekende traktatie voor alle zintuigen. De ultieme chocolade, pinda reep op de Parkheuvel -manier bereid was ok met de Kolos van Budels, maar een perfecte combi met de Espresso Stout van Brouwerij Emelisse.

 

 

 

Blijf op de hoogte

Meld je aan op de nieuwsbrief voor tips en de nieuwste weetjes.