Ronald van de Streek bouwt aan eigen brouwerij

Presentator Alain Schepers
Datum 19/12/2014
Duur 42.00

Ronald van de Streek is marketeer van huis uit. Net als zijn broer Sander heeft hij een enorm passie voor bier. Nu brouwen ze samen en bouwen ze aan hun droom. Een eigen brouwerij.

Nu nog brouwen ze bij andere brouwerijen en hebben ze een baan naast hun carrière als bierbrouwer. Als het aan de broers ligt duurt dat niet lang meer. Zodra het mogelijk is storten ze zich helemaal op het brouwen van bier in hun eigen brouwerij.

De broers werken keihard en hebben een uitstekend gevoel voor smaak en mooie bieren. Zo werd onlangs opnieuw bevestigd. Een van de Van de Streekbieren – de HopArt – werd met brons beloond tijdens de Brussels Beer Challenge. Een teken dat de broers op de goede weg zijn.

In deze uitzending is TV-kok Arvid Bergström ook weer lekker op dreef. Hij heeft een ‘testhapje’ gemaakt bij de Kölsch van Brouwerij De Prael. Arvid denkt dat dit geen goede combinatie is. Waarom dan toch proberen? Arvid legt het uit en komt uiteraard ook met spijze, die het juist wel goed doen in combinatie met een door hem zorgvuldig uitgekozen bier.

Blijf op de hoogte

Meld je aan op de nieuwsbrief voor tips en de nieuwste weetjes.