Prijsuitreiking van de Dutch Beer Challenge

Presentator Luc de Raedemaeker
Datum 28/05/2015
Duur 34.57

Dit voorjaar werd voor de eerste maal de Dutch Beer Challenge gehouden. Het is een wedstrijd waarin een deskundige jury de beste bieren van Nederland heeft gekozen. De Dutch Beer Challenge lijkt het begin van een nieuwe traditie die nog eens onderstreept hoe booming de Nederlandse biercultuur is.

Tijdens de opening van de Week van het Nederlandse Bier werden de prijzen uitgereikt. In verschillende categorieën werden brouwers gelauwerd. Gepassioneerde bierbrouwers stonden te glimmen van trots op het podium.

Als laatste werd het Beste Bier van Nederland bekend gemaakt. Die eer ging naar Mooie Nel van Jopen Bier. Michel Ordeman en Lydian Zoetman kregen een heel bijzondere award overhandigd door Marco Philipsen van Mitra. Deze slijterijketen zet zich al jaren in voor Nederlands speciaalbier en is hoofdsponsor van de prestigieuze wedstrijd.

De Dutch Beer Challenge is georganiseerd door Fedor Vogel van het magazine Bier!, Rick Kempen van Bier & Co, Luc de Raedemaeker, Henri Reuchlin van Bierburo en Marco Philipsen van Mitra, tevens hoofdsponsor van het evenement.

Blijf op de hoogte

Meld je aan op de nieuwsbrief voor tips en de nieuwste weetjes.