Luc de Raedemaeker: ‘Nee hoor! Nederland is België niet voorbij’

Presentator Alain Schepers
Datum 19/03/2015
Duur 3.50

Luc de Raedemaeker is één van de organisatoren van de Dutch Beer Challenge. Samen met Marco Philipsen van hoofdsponsor Mitra, Rick Kempen van Bier&Co, Fedor Vogel van Birdy Publishing en Bier! Magazine en Henri Reuchlin van Bierburo werd in Val-Dieu het idee voor een Nederlandse equivalent op de Brussels Beer Challenge geboren.

Volgens het gezelschap was de tijd in Nederland rijp voor een dergelijke wedstrijd. Die veronderstelling lijkt te kloppen. De organisatie hoopte dat Nederlandse brouwerijen zo’n 100 bieren zouden insturen. Uiteindelijk werd de inschrijving – twee dagen eerder dan de bedoeling was – gestopt, omdat er al 155 waren binnengekomen.

De Nederlandse biercultuur ontwikkelt zich razendsnel. Als gesteld wordt dat Nederland België voorbij is als bierland, dan neemt Luc de Raedemaeker het strijdvaardig op voor zijn vaderland België.

De Dutch Beer Challenge is een groot succes gebleken. Vandaar dat de organisator zich wel waagt aan de voorspelling dat deze eerste editie een vervolg gaat krijgen.

 

Blijf op de hoogte

Meld je aan op de nieuwsbrief voor tips en de nieuwste weetjes.