Heineken H41 op fles en van de tap bij 300 horecazaken

Presentator Alain Schepers
Datum 06/04/2016
Duur 6.53

Heineken heeft een nieuwe lagerbier gepresenteerd, de H41. De H staat uiteraard voor Heineken en de 41 staat voor de zuidelijke breedtegraad, de plek waar de bijzondere gist is gevonden waarmee dit bier is gebrouwen. Een prachtig verhaal, zo bevestigt ook Bram Westenbrink, marketingdirecteur bij Heineken.

De speciale gistsoort waarmee de H41 is gebrouwen werd ontdekt in Patagonië in Latijns-Amerika. Tot verrassing bleek deze gist een lang gezocht ontbrekend puzzelstukje te zijn. De ontdekte gist bleek de moeder te zijn van de iconische A-gist, die al ruim 130 jaar zorgt voor de unieke smaak van Heineken pils.

In de horeca

De H41 is voorlopig niet verkrijgbaar in de winkel. Wie kennis wil maken met dit nieuwe bier kan vanaf 18 april terecht bij 300 geslecteerde horecazaken, verspreid over de grote steden in Nederland. De horeca-ondernemers worden meegenomen in het verhaal achter het bier en getraind om het bier goed over het voetlicht te brengen bij de gasten.

Eigen kracht

Voorlopig komen er geen grote marketing- en tv-campagnes rond de H41. Heineken is ervan overtuigd dat deze nieuwe smaakvolle lager op eigen kracht zich een plek kan veroveren. Directeur horeca, Geert Minnart staat te trappelen om deze innovatie op het Heineken-merk met de 300 geselecteerde zaken uit te rollen. Met de eerste ervaringen wordt een volgende stap gezet, zodat de H41 als een olievlek de harten van de bierliefhebbers verovert.

Speciaalbier

Behalve in Nederland is de H41 ook in Italië op de markt gebracht. Op de vraag of dit nu het antwoord van Heineken is op de ontwikkelingen in de wereld van speciaalbier antwoordt Bram Westenbrink ontkennend. Heineken is met merken als Affligem en Brand al sterk vertegenwoordigd in het speciaalbierschap. De H41 is een logische ontwikkeling van een ontdekking die vijf jaar geleden is gedaan.

Explorations

Op de verpakking laat de brouwer weten dat het hier om een limited edition. Dat betekent niet dat je als een gek de kroeg in moet om de H41 te proberen voordat-ie op is. Het lagerbier is, gebrouwen in de Heineken-brouwerij in Den Bosch, is voorlopig zeker verkrijgbaar. De aanduiding ‘Explorations’ doet vermoeden dat de H41 één van de zoveel nieuwe ‘ontdekkingen’ van Heineken is. Over wat er allemaal nog in het vat zit doen ze bij Heineken nog wat geheimzinnig.

Bekijk ook het interview met brouwmeester Willem van Waesberghe over H41.

 

 

Blijf op de hoogte

Meld je aan op de nieuwsbrief voor tips en de nieuwste weetjes.