Hans Glandorf: ‘Schaf de houdbaarheidsdatum van bier af’

Presentator Alain Schepers
Datum 20/03/2015
Duur 12.34

Als het aan Hans Glandorf ligt, kan de tenminste-houdbaar-tot-aanduiding van de meeste bierflessen. “Ik bepaal zelf wel wanneer ik mijn bier drink”, aldus de eigenzinnige Texelaar. De grote bierliefhebber “als ik zweet, zweet ik bier” staat hierin beslist niet alleen. Voor ondergistende bieren is er nog iets voor te zeggen, maar vermeld bij bovengistende bieren de afvuldatum en nièt de houdbaarheidsdatum.

Hans Glandorf is voorzitter van de Alliantie van Bier Tapperijen, de ABT-café’s. Zijn liefde voor bier is met geen pen te beschrijven. Als hij over het gerstenat begint te praten, dan beginnen de oogjes te fonkelen en verandert zijn woordenstroom in een spraakwaterval. Samen met tv-kok Arvid Bergström en presentator Alain Schepers neemt hij onder meer de Duvel Tripel Hop onder de loep.

Deze aflevering werd mogelijk gemaakt door Crystal Park New Media. Regie: Nick van Triest. Camera: Tristan Smits en Paul Scholing. Productieleiders: Gerbrand Pot en Boy van Dulmen. Presentatie: Alain Schepers en Arvid Bergström. Visagie: Nathalie Pot , Hoofdzaak Zutphen

Blijf op de hoogte

Meld je aan op de nieuwsbrief voor tips en de nieuwste weetjes.