Dutch Beer Challenge sfeerverslag in twee minuten

Presentator Alain Schepers
Datum 19/03/2015
Duur 2.12

Ons land heeft een eigen biercontest, waar Nederlandse bieren beoordeeld worden door een internationale vakjury. Op donderdag 19 maart werd de eerste editie van de Dutch Beer Challenge gehouden. In het Bilderberg Parkhotel werden 155 Nederlandse brouwsels aan een keuring onderworpen. De winnaars werden ’s avonds bekend gemaakt. De brouwers worden gelauwerd tijdens de Week van het Nederlandse Bier eind mei.

Brouwerijtour

Het gezelschap keurmeesters en de organisatie trokken ’s middags Rotterdam in. Daar gebeuren bijzondere dingen op biergebied. Bij De Pelgrim hangt de sfeer van historie. De Kaapse Brouwers hebben een hippe ontmoetingsplek gecreëerd. Brouwerij Noordt is nog niet zover, maar met de uitleg en een beetje fantasie is goed te zien, waar het in deze voormalige brandweerkazerne naar toe gaat. Het middagprogramma werd afgesloten met een bezoek aan De Engel in de Markthallen.

Twee sterren diner

’s Avonds schoof het gezelschap aan bij twee-sterren restaurant Parkheuvel aan de voet van de Euromast. Chef Erik van Loo zette zijn beste beentje voor. Een vijf-gangen diner met bij elke gang twee verschillende Nederlandse bieren werden geserveerd. Het was een culinair feest dat de chef op een klaterend applaus kwam te staan.

Traditie geboren

Een nieuwe traditie lijkt geboren. De tweede Dutch Beer Challenge zal er ongetwijfeld komen. De organisatie van deze eerste editie was in handen van Luc de Raedemaeker (Beer Communication Events) , Marco Philipsen (Mitra), Henri Reuchlin (Bierburo), Fedor Vogel (Birdy Publishing) en Rick Kempen (Bier&Co).

Blijf op de hoogte

Meld je aan op de nieuwsbrief voor tips en de nieuwste weetjes.