De Tripel van Grutte Pier klinkt als een klok

Presentator Alain Schepers
Datum 14/04/2016
Duur 12.50

Frans Filius is het gezicht van de Friese brouwerij Grutte Pier. De brouwerij maakt bieren met een verhaal. Verwacht van Grutte Pier geen grote hoeveelheden exotische, experimentele bieren. De brouwer kiest voor een beperkt aantal bieren, waarvan de smaak en de kwaliteit het verhaal achter het bier ondersteunen.

De Tripel van Grutte Pier is een bier dat klinkt als een klok. Een krachtig bier met fraaie fruitige tonen en een lange aangename nasmaak. Niet voor niets straalt Frans van trots als hij over dit bier vertelt.

Speciaal voor festivals heeft Grutte Pier de tripel in een houten vat opgelegd. Dat zorgt voor nieuwe smaakelementen, die het bier een ‘wilder’ karakter geven.

Als Frans vertelt over zijn brouwerij en zijn bieren, dan zie je duidelijk een brouwer met passie; een brouwer die precies weet waar hij mee bezig is en waar hij naar toe wil. Samen met andere bekende Friese brouwerijen als Kleine Beer en Us Heit zorgt Grutte Pier ervoor dat Friesland ook op de kaart komt te staan als het om speciaalbier gaat.

Blijf op de hoogte

Meld je aan op de nieuwsbrief voor tips en de nieuwste weetjes.