Chateau Neubourg van Gulpener weer verkozen tot beste pils

Presentator Alain Schepers
Datum 23/03/2016
Duur 3.18

Chateau Neubourg van Gulpener is tijdens de Dutch Beer Challenge voor het tweede achtereenvolgende jaar verkozen tot Beste Pilsener van Nederland. Logisch dat Jan-Paul Rutten van Gulpener blij en enthousiast reageert. Wat betekent dat nu zo’n gouden medaille? Hoe vier je de prijs en wat zit er allemaal in het vat bij Gulpener?

De Dutch Beer Challenge is dé bierwedstrijd van ons land, waar de beste bieren worden gekozen. Bierdeskundigen uit binnen- en buitenland beoordelen de ingezonden bieren in verschillende categorieën. De categorie is één van de meest prestigieuze, vooral omdat pils het meest gedronken speciaalbier is en omdat een zuiver pils heel moeilijk te brouwen is.

De Dutch Beer Challenge heeft tot doel de Nederlandse biercultuur te promoten. Op woensdag 23 maart werden de bieren gekeurd in Rotterdam. ’s Avonds werden de prijzen bekend gemaakt tijdens een twee sterren bier-spijs-diner in restaurant Parkheuvel in de havenstad. De officiële prijsuitreiking is op 19 mei tijdens het Bierproeffestival in Den Haag, het openingsevent van de Week van het Nederlandse Bier.

Blijf op de hoogte

Meld je aan op de nieuwsbrief voor tips en de nieuwste weetjes.