Brouwerij Othmar, de onbekende parel uit het oosten

Presentator Alain Schepers
Datum 06/02/2015
Duur 19.01

In het Twentse Ootmarsum is een brouwerij gevestigd, waar prachtige bieren gemaakt volgens het Duitse Reinheitsgebot. Er zijn maar weinig bierliefhebbers die Brouwerij Othmar kennen. Het maakt de nuchtere mannen achter de brouwerij niets uit. Bart Nijhuis en Dirk Heupink willen hun brouwerij het liefste langzaam laten groeien. “Rijk worden hoeft niet zo nodig. Als we een goede boterham kunnen verdienen zijn we tevreden.”

Dat ze mooie bieren brouwen bleek onlangs nog maar eens. Tijdens de Brussels Beer Challenge won het Rauchbier van Othmar een gouden medaille.

Kijk ook naar de aflevering met Luc de Raedemaeker, organisator van de Brussels Beer Challenge. Eerder al had Bierista prijswinnaars in de uitzending zoals Marco Lauret van Duits & Lauret.

Over Bierista TV:
Studio Y28 – Crystal Park New Media; Opnameleider: Boy van Dulmen; camera: Tristan en Jesper Hunter; regisseur: Nick van Triest; presentatie: Alain Schepers; co-host: Arvid Bergström; visagie: Nathalie Pot – De Hoofdzaak; redactie: Gerbrand Pot, Arvid Bergström en Alain Schepers

 

Dirk Heupink

Dirk Heupink

Bierista_016_Bart_Nijhuis_03 Bierista_016_Brouwerij_Othmar_01
Blijf op de hoogte

Meld je aan op de nieuwsbrief voor tips en de nieuwste weetjes.