Bierista TV

- filter door op de onderstaande knoppen te klikken -

StiBON

26 mrt 2017

Frouke van Loo over de tweede les van StiBON

Frouke van Loo is bierenthousiasteling. Ze wil graag meer te weten komen over bier en daarom volgt ze de opleiding tot Bierambassadeur van Stichting Bieropleidingen Nederland. Voor Bierista vlogt ze over wat ze onderweg allemaal meemaakt.…

Frouke van Loo

15 mrt 2017

Frouke proeft speciaalbier met een proefformulier

Frouke van Loo is onlangs begonnen aan de StiBON-opleiding tot Bierambassadeur. Na de eerste les pakt ze de zaken gelijk een stuk serieuzer aan. In deze vlog zie je hoe ze een drietal bieren de maat neemt met behulp van een proefformulier. …

Frouke van Loo - Stibon

4 mrt 2017

Frouke van Loo over haar eerste StiBON-les

Frouke van Loo zit op de bierschool. Ze volgt de opleiding tot Bierambassadeur bij de Stichting Bier Opleidingen Nederland, kortweg StiBON. Op Bierista.nl vlogt ze over haar verwachtingen, de bijeenkomsten en over de opgedane kennis.…

Steve Hindy - Brooklyn Brewery

20 feb 2017

Steve Hindy en het verhaal van Brooklyn Brewery

Steve Hindy is oprichter en eigenaar van Brooklyn Brewery in New York. Samen met compagnon Tom Potter was hij één van de eerste brouwers die de opkomst van speciaalbier voorzagen. Na jaren knokken is de Brooklyn Brewery inmiddels wereldwijd een fenomeen.…

Highlights Craft Beer Revolution

20 feb 2017

Craft Beer Revolution - Highlights

The Craft Beer Revolution in the Netherlands. Dat was de titel van de paneldiscussie die Bier&cO organiseerde op 16 februari. Diverse smaakmakers van deze revolutie geven hun mening en visie op datgene wat zich momenteel afspeelt in de bierwereld.…

Kick van Hout

19 feb 2017

Kick van Hout - Brouwerij Oersoep

Kick van Hout van Brouwerij Oersoep ziet dat Craft Beer in Nederland steeds volwassener wordt. Belangrijk daarbij is de kwaliteit. Goede bieren zullen steeds meer mensen bereiken. Hij ziet het aandeel van Craft Beer de komende periode wel verviervoudigen.…

Rick Nelson

19 feb 2017

Rick Nelson - Oedipus Brewing

Rick Nelson van Oedipus Brewing heeft een interessante middag achter de rug. Hij zat in het panel tijdens de middag over de Craft Beer Revolution in Nederland. Met interesse heeft hij geluisterd naar de verhalen van Steve Hindy van de Brooklyn Brewery.…

Menno Olivier

19 feb 2017

Menno Olivier - Brouwerij De Molen

Menno Olivier is een van de eerste craftbrouwers van Nederland. In die hoedanigheid zat hij in de paneldiscussie over de Craft Beer Revolution. Menno verbaasde het publiek met een opmerking over zijn samenwerking met Bavaria. Dat vraagt om extra uitleg.…

Michel Ordeman

19 feb 2017

Michel Ordeman over samenwerking tussen brouwers

Na afloop van de paneldiscussie over de Craft Beer Revolution in Nederland kijkt Alain Schepers met Michel Ordeman van Jopen nog even terug. Het gaat vooral over fun, openheid en de samenwerking tussen de verschillende brouwerijen.…

Frouke proeft

18 feb 2017

Frouke van Loo doet het weer!

Frouke van Loo doet het weer! Opnieuw heeft ze een aantal bijzondere Nederlandse speciaalbieren gevonden. Dit keer heeft ze vier Nederlandse bieren geselecteerd op basis van het uiterlijk. Haar bevindingen ze je in deze nieuwe vlog voor Bierista.…

Willem van Waesberghe

17 feb 2017

Willem van Waesberghe (Heineken) put inspiratie uit Craft Beer Revolutie

Willem van Waesberghe, meesterbrouwer van Heineken Worldwide, heeft deelgenomen aan de paneldiscussie over de Craft Beer Revolution in Nederland. De Heineken-brouwer geniet er altijd van te praten met collega-brouwers.…

Craft Beer Revolution

17 feb 2017

Craft Beer Revolution - Paneldiscussie

De Craft Beer Revolutie is in volle gang. Wat betekent dat? Waar gaat het naar toe? Wat voor ontwikkelingen zien we? Bier&cO nodige een aantal gasten uit om hierover te discussiëren. Bierista maakte een integraal verslag van deze boeiende bijeenkomst.…

Frouke van Loo

10 feb 2017

Frouke van Loo blijft nieuwe smaken ontdekken

"Deze smaakt naar kaas. Ik proef broccoli." Vlogster Frouke van Loo proeft en ontdekt totaal nieuwe smaken in bier. Voor deze proefsessie heeft ze vijf totaal verschillende bieren ingeslagen. Of ze over alle speciaalbieren even enthousiast is ...…

Leven in de Brouwerij

6 feb 2017

Leven in de Brouwerij bij LaTrappe

Kasper van Kooten en Patrick Stoof maken een tour langs Nederlandse brouwerijen. Ze willen alles te weten komen over bier. Al die kennis willen ze gebruiken om hun eigen bier te brouwen. In de tweede aflevering zijn ze oa. te gast bij La Trappe.…

Batch 26

28 jan 2017

Lodewijk Swinkels 'test' het eerste flesje Quadrupel Oak Aged #26

Je hebt van die werkzaamheden daar moet je gewoon even doorheen. Zo moet Lodewijk Swinkels van LaTrappe het eerste flesje van de La Trappe Quadrupel Oak Aged Batch 26 even testen. It's a dirty job, but someone has to do it!…

Bier Polen

21 jan 2017

Frouke van Loo proeft Pools bier met een rietje

Frouke van Loo was een weekje op vakantie in Polen. En ja, dan ga je natuurlijk op zoek naar hoppige locaties en naar Poolse speciaalbieren. Er gingen nog wat flesjes en blikjes mee de koffer in en eenmaal thuis proeft ze nog even een rondje Polen …

Hergisting op fles

20 jan 2017

Hoe schenk je een bier met hergisting op fles uit?

Net even iets te enthousiast je bier inschenken en een ravage veroorzaken; ken je dat? En moet je de gist onderuit je fles speciaalbier nu wel of niet meeschenken. Biersommelier Arvid Bergström geeft uitleg, zodat jij nog meer van je bier kunt genieten…

Frosje-proeft

13 jan 2017

Frosje ontdekt nieuwe bieren

Frouke van Loo, alias Frosje, is weliswaar geen groot bierkenner. Ze is wel enthousiast als het gaat om speciaalbier. Ze gaat regelmatig op ontdekkingstocht. Op zoek naar nieuw speciaalbier. Ze heeft er vijf gevonden. Ook zo benieuwd wat zij vindt?…

VandeStreek bier

8 mei 2016

Sander en Ronald van VandeStreek bier hebben eigen speeltuin

Sander van de Streek laat zijn prijswinnende Milk Stout proeven. Dit bier is een 'afsplitsing' van de Dark Roast, een vaste waarde in het assortiment bij de Utrechtse brouwer. Meer over dit project en de ambities van VandeStreek bier bij Bierista TV…

Grutte Pier - Frans Filius

7 mei 2016

De tripel van Grutte Pier klinkt als een klok

Grutte Pier is een Friese brouwerij in opkomst. Geen grote aantallen exotische bieren, maar één tripel die klinkt als een klok. Natuurlijk zit er meer in het vat bij de Friese brouwerij. Brouwer Frans Filius vertelt daar meer over bij Bierista aan tafel…

Maarten Tegenbosch van Schneider Weisse

6 mei 2016

Schneider Weisse, familiebrouwerij die staat voor Duitse kwaliteit

Maarten Tegenbosch heeft zijn hart verpand aan de Duitse familiebrouwerij Schneider Weisse. De bieren zijn stuk voor stuk levende bieren, die met liefde en passie gebrouwen zijn. Al generaties lang streeft de brouwerij elke dag naar meer kwaliteit…

Frans Filius van Grutte Pier

28 apr 2016

Grutte Pier leert Friesland speciaalbier drinken

Grutte Pier trok ooit door de donkere nachten om Hollanders een kopje kleiner te maken. Tegenwoordig kennen we Grutte Pier als de bierbrouwerij, die heel Friesland bier leert drinken. Brouwer Frans Filius vertelt sterke verhalen over de krachtige bieren…

Sander van de Streek van VandeStreek bier

24 apr 2016

VandeStreek bier maakt de lekkerste Milkstout van het land

VandeStreek bier Milkstout werd gekozen tot Beste Milkstout tijdens het Bierfestival Groningen. Die prijs schept verplichtingen. Sander van de Streek vertelt verder over de VandeStreek speeltuin en de plannen voor crowdfunding voor een eigen brouwerij…

Maarten Tegenbosch van Schneider Weisse

23 apr 2016

Maarten Tegenbosch over zijn Schneider Weisse gevoel

Maarten Tegenbosch is de Nederlandse ambassadeur van de Duitse brouwerij Schneider Weisse. Hij praat met warmte en liefde over de familiebrouwerij. Natuurlijk wordt er ook geproefd. De dop gaat van de fles Aventinus en van de Aventinus Eisbock…

Stone Brewing - Greg Koch

15 apr 2016

Stone Brewing haakt Nederlandse fans van speciaalbier aan

Stone Brewing komt naar Nederland. De Amerikaans brouwerij van eigenzinnige speciaalbieren wilde haar bier nooit in Nederland verkopen, omdat het transport de kwaliteit van het bier zou aantasten. Met een nieuwe brouwerij in Berlijn wordt alles anders…

Heineken H41

8 apr 2016

Heineken H41 op fles en van de tap bij 300 geselecteerde horecazaken

Heineken heeft een nieuwe lagerbier gepresenteerd. Het is de H41. De H staat uiteraard voor Heineken en de 41 staat voor de zuidelijke breedtegraad, de plek waar de bijzondere gist is gevonden waarmee dit bier is gebrouwen. Vanaf 18 april verkrijgbaar…

Dennis Kort - Oldskool Brewery

8 apr 2016

Bierbrouwer Dennis Kort: 'Oldskool is booming'

Bierbrouwer Dennis Kort van Oldskool Brewery staat bekend als zelfbewust en eigenzinnig. Hij slikt niet alles voor zoete koek en durft een kritische kanttekening te maken. Hij heeft nog wel wat tips voor veel bierbrouwers en ook voor bierdrinkers…

Cees-Jan Adema, Nederlandse Brouwers

8 apr 2016

Cees-Jan Adema geniet van de dynamiek en beweging in de biersector

Cees-Jan Adema is directeur van de Nederlandse Brouwers, het overkoepelend orgaan van de tien grootste bierbrouwerijen van Nederland. De Dutch Beer Challenge is volgens hem een mooi podium waarop brouwers zich op basis van kwaliteit met elkaar meten…

Heineken introduceert de H41.

7 apr 2016

Heineken innoveert met H41, een nieuwe smaakvolle lager

Heineken heeft een nieuw bier gelanceerd. De H41 is misschien wel het antwoord van Heineken op de ontwikkelingen in de wereld van het speciaalbier. Feit is dat Heineken pils gebrouwen met de iconische A-gist er een zeer smaakvol zusje heeft bijgekregen…

Gerard van den Broek van Hertog Jan

5 apr 2016

Gerard van den Broek van Hertog Jan heeft wat nieuws in het vat

Apetrots vertelt brouwmeester Gerard van den Broek over de vier medailles die zijn bieren in de wacht hebben gesleept tijdens de Dutch Beer Challenge. Tussen de regels door vertelt hij ook over de nieuwe plannen: Hertog Jan gaat in houten vaten…

Jan-Paul Rutten van Gulpener over het prijswinnende pils Chateau Neubourg

3 apr 2016

Chateau Neubourg van Gulpener weer verkozen tot beste pils

Chateau Neubourg van Gulpener is tijdens de Dutch Beer Challenge voor het tweede achtereenvolgende jaar verkozen tot Beste Pilsener van Nederland. Logisch dat Jean-Paul Rutten van Gulpener blij en enthousiast reageert. Wat betekent nu zo'n prijs?…

Tomas Schroën

2 apr 2016

Tomas Schroën schuwt harde werken van jureren niet

Tomas Schroën begon als barman. Tegenwoordig verdient hij zijn brood als De Bierverteller door het geven van proeverijen. Tijdens de Dutch Beer Challenge debuteerde hij als jurylid. Al die bieren proeven is echt serieus werk, zo weet de biersommelier…

Michel Moortgat, CEO van Duvel/Moortgat over De Koninck

30 aug 2015

Michel Moortgat over het behoud van de authenticiteit van De Koninck

Michel Moortgat, CEO van Duvel/Moortgat, nam brouwerij De Koninck in 2010 over. Voormalig eigenaar Modest van den Bogaert verkocht zijn brouwerij niet; hij vertrouwde het toe aan de nieuwe eigenaar. Michel Moortgat over deze zware verantwoordelijkheid…

Christian Cols, manager De Koninck.

30 aug 2015

Centrum betekent een nieuwe start voor De Koninck

Het begon met een envelop met daarin 50.000 euro. Het werd een project van meer dan 10 miljoen. Het belevingscentrum van De Koninck in Antwerpen is iets bijzonders geworden. Dit project is een nieuwe start voor De Koninck, zo vindt Christian Cols…

Brouwmeester Dennis de Potter over het Bolleke.

30 aug 2015

Brouwmeester Dennis de Potter over het Bolleke van De Koninck

Het Bolleke is in Antwerpen en omgeving een begrip. Er is geen café waar raar wordt opgekeken als je een Bolleke bestelt. Sterker, je krijgt een meewarige blik als je om een De Koninck vraagt. Wat is dat toch met dat Bolleke? Dennis de Potter vertelt…

Dennis de Potter, brouwmeester van De Koninck

30 aug 2015

'Trots dat De Koninck nog altijd een echte stadsbrouwerij is'

Hij is er trots op dat De Koninck nog steeds een echte stadsbrouwerij is, waar de mensen kunnen zien hoe hun Bolleke gebrouwen wordt. Brouwmeester Dennis de Potter vertelt onder meer wat de overname door Duvel/Moortgat heeft betekent voor zijn werkplek…

De Koninck Belevingscentrum

29 aug 2015

Voel, ruik en proef het Bolleke in belevingscentrum van De Koninck

Tien miljoen euro werd er geïnvesteerd in het belevingscentrum van De Koninck. Nu kan elke bierliefhebber het legendarische Bolleke zelf ervaren. Een tour langs alle hoogtepunten uit de geschiedenis is de nieuwste trekpleister voor de stad Antwerpen…

Kompaan Bier Den Haag

27 aug 2015

Biertje doen bij Kompaan aan de Binckhorsthaven in Den Haag?

Kompaan Bier heeft na een succesvolle crowdfundingsactie een eigen onderkomen aan de Binckhorsthaven in Den Haag. De brouwerij moet nog worden ingericht. Voor een hapje en een goed glas speciaalbier kun je er nu al terecht…

Flesje-openen

9 aug 2015

De Bierdoppen Blues: 65 Creatieve manieren om je bierfles te openen

Tijd voor een goed glas bier. Dat is balen! Flesopener vergeten! En nu? In deze video vind je niet meer dan 65 creatieve manieren om toch het vloeibare goud naar binnen te krijgen.…

Michel Ordeman KBC

5 aug 2015

Festival ter ere van Grateful Deaf Brewer Ken Fisher

Ken Fisher is in ons land. Deze bijzondere Amerikaan, bekend als Grateful Deaf Brewer, brouwt met diverse Nederlandse brouwers speciaalbier. Ken is afkomstig van de Westkust in de VS, vlakbij de Yakima Valley waar prachtige hopsoorten groeien…

Jopen heeft vizier gericht op buitenland

1 aug 2015

Jopen Bier richt het vizier op bierige steden in het buitenland

Jopen heeft de blik gericht op de toekomst. Michel Ordeman en Lydian Zoetman kijken naar meer kerken zoals de Jopenkerk in Haarlem en naar meer proeflokalen, zoals onlangs in Amsterdam werd geopend. Het buitenland is wel een ambitie van het stel…

Jopen Bier

31 jul 2015

Jopen Bier zet alle zeilen bij om de snelgroeiende vraag bij te houden

De vraag naar speciaalbier groeit waanzinnig hard. Nog geen vijf jaar geleden opende Jopen een brouwerij in een kerk. Die was al snel te klein. In de Waarderpolder werd een nieuwe brouwerij geopend, die deze week in capaciteit werd verdubbeld…

Oersoep Festival

30 jul 2015

Oersoep Craft Beer Festival met bier in de hand en de voetjes in het zand

Brouwerij Oersoep uit Nijmegen houdt op zaterdag 29 augustus het Oersoep Craft Beer Festival. Met bier in de hand en voetjes in het zand kun je speciaalbier proeven van oa. Brewed by Numbers, Van Moll, Brouwerij Kees! en Oedipus …

25 jul 2015

Twintig jaar Jopen: Michel Ordeman en Lydian Zoetman blikken terug

Jopen bestaat twintig jaar. Michael Ordeman en Lydian Zoetman blikken terug hoe het allemaal begon. Dat had alles te maken met het 750-jarig bestaan van Haarlem, de stad waar Jopen een eigen brouwerij en sinds bijna vijf jaar een eigen kerk heeft …

Jopen Haarlem - Michel Ordeman en Lydian Zoetman

23 jul 2015

Jopen Bier: Liever iets toevoegen aan de biermarkt dan kopiëren

Bierbrouwerij Jopen is volop in ontwikkeling. Nog geen vijf jaar geleden werd de Jopenkerk geopend. Recentelijk werd in de Waarderpolder een nieuwe brouwerij geopend, die de komende week in capaciteit wordt verdubbeld. En er is nog meer nieuws van Jopen…

Oersoep cursus proeven

17 jul 2015

Waar moet je op letten bij het proeven van een speciaalbier?

Kick van Hout en Sander Kobes zijn de mannen van Oersoep. Hun brouwerij in Nijmegen werd onlangs bezocht door twee jonge gasten met een missie. Tom en Max wonen in Amsterdam, hebben een innige band met hun tweewieler en zijn een bijzonder project begonnen…

Sander Kobes van Brouwerij Oersoep

16 jul 2015

Brouwerij Oersoep met een missie naar Oregon Brewers Fest

Sander Kobes van Brouwerij Oersoep uit Nijmegen vertrekt zondag naar Oregon. Daar is hij samen met andere Nederlandse brouwerijen, zoals Oedipus, Rooie Dop, Ramses en Maximus, aanwezig om te laten zien wat er in Nederland op het gebied van speciaalbier…

Arvid Boek

10 jun 2015

Arvid Bergström over zijn nieuwe boek ‘Proef bier’

Arvid Bergström heeft een geweldige passie voor bier en eten. Die liefdes brengt hij nu bij elkaar in zijn nieuwe boek ‘Proef Bier’. Het is een praktisch boek, waarin Arvid liefhebbers van mooie smaken helpt bij het zoeken van het juiste gerecht bij het j…

Kompaan Den haag

10 jun 2015

Kompaan Bier vol ambitieuze plannen

Jasper en Jeroen van Kompaan Bier vertellen over hun toekomstplannen. Een eigen brouwerij en een proeflokaal met twintig kranen. De Haagse kompanen hebben duidelijke doelen, ook waar ze met hun bieren naar toe gaan.…

Kompaan Den haag

10 jun 2015

Kompaan Bier boekt succes met crowdfunding

Jasper en Jeroen van Kompaan Bier vertellen over hun toekomstplannen. Een eigen brouwerij en een proeflokaal met twintig kranen. De Haagse kompanen hebben duidelijke doelen, ook waar ze met hun bieren naar toe gaan.…

De Week van het Nederlandse Bier

5 jun 2015

De viering van de revolutie van het Nederlandse speciaalbier

De Week van het Nederlandse Bier is hét feest waar het bier uit eigen land gevierd wordt. Kleine brouwers, grote brouwers, retail en elk jaar meer bierliefhebbers ontmoeten elk tijdens het Bierproeffestival in de Grote Kerk in Den Haag…

Fer_Kok

5 jun 2015

Fer Kok en zijn ‘vreemde brouwerij’ De Prael

Fer Kok is een graag geziene gast in de bierwereld. Het gezicht van brouwerij De Prael is echt mensen-mens. Hij bestempelt zijn eigen brouwerij als een ‘beetje vreemd’. Dat komt omdat het bij de brouwerij op de Wallen in eerste instantie draait om mensen …

hans glandorf

5 jun 2015

Hans Glandorf is zijn sas met Donkerd in het glas

Hans Glandorf is een man met vele petten op. Op één van die hoofddeksels staat ‘Texelse Bierbrouwerij’. Dit bedrijf is als eerste speciaalbierbrouwerij toegetreden tot de Nederlandse Brouwers, een belangenorganisatie met tot nu toe vooral pilsbrouwers. “D…

Marc Scholten

5 jun 2015

‘Brand is oudste brouwerij met eigentijds design’

Brand is de oudste brouwerij van Nederland, maar beslist niet ouderwets. Marc Scholten van Brand vertelt over de restyling. Een nieuw flesje, een nieuw etiket, nieuwe bieren; Brand is weer helemaal hip…

Constant Keinemans & Jeroen Bax

5 jun 2015

Door krachten te bundelen kun je veel bereiken

Constant Keinemans is voorzitter van het Klein Brouwerij Collectief, een belangenvereniging van kleine brouwerijen. Jeroen Bax is eigenaar van Bax Bier. Samen constateren ze dat er goed wordt samengewerkt in de bierbranche. Kleine brouwers, grote brouwers…

Henri Reuchlin

4 jun 2015

Henri Reuchlin: 'Bier brengt mensen samen'

Henri Reuchlin, voorzitter van de Week van het Nederlandse Bier, constateert tevreden hoe bier mensen verbindt. Bierliefhebbers proeven samen bieren en de hele bierbranche zetten de schouders onder de promotie van bier en speciaalbier…

Gerard van den Broek

4 jun 2015

Gerard van den Broek van Hertog Jan over zijn biergeloof

Gerard van den Broek is brouwmeester van Hertog Jan. Hij is het boegbeeld van de brouwerij in Arcen. Als Gerard over zijn biergeloof begint te praten, word je gelijk bekeerd …

De Week van het Nederlandse Bier Prijs

4 jun 2015

Prijsuitreiking van de Dutch Beer Challenge

De Dutch Beer Challenge is een wedstrijd waarin een deskundige jury de beste bieren van Nederland heeft gekozen. De prijsuitreiking lijkt het begin van een nieuwe traditie die nog eens onderstreept hoe booming de Nederlandse biercultuur is…

week van het nederlandse bier

4 jun 2015

Opening Week van het Nederlandse Bier in de Grote Kerk in Den Haag

In de Grote Kerk van Den Haag werd op 28 mei de Week van het Nederlandse Bier geopend. Het is de vierde editie waarin grote brouwers en kleine speciaalbierbrouwers samen het bier vieren. In deze registratie onder meer de aftrap van de Love Beer-campagne…

Michel Ordeman

3 jun 2015

Jopen-directeur Ordeman ziet overal deuren open gaan voor speciaalbier

Michel Ordeman begon twintig jaar geleden met brouwerij Jopen Bier. Sinds die tijd is er veel gebeurd rondom speciaalbier. Tijdens het Bierproeffestival liet de bierliefhebber zijn licht schijnen over alle ontwikkelingen en de toekomst…

Marten van der Loeff van de Texelse Bierbrouwerij.

30 mei 2015

Texelse Bierbrouwerij treedt toe tot Nederlandse Brouwers

Texelse Bierbrouwerij is toegetreden tot de belangenorganisatie Nederlandse Brouwers. De speciaalbierbrouwerij is het negende lid en de enige aangesloten brouwerij, die geen pils brouwt, maar uitsluitend speciaalbier…

Henri Reuchlin - De Week van het Nederlandse Bier

30 mei 2015

Bierproeffestival in Den Haag: Groot en klein, zij aan zij

Grote brouwers en kleine brouwers, die er zij aan zij één groot bierfeest van maken. We hebben het hier over het Nederlands Bierproeffestival in de Grote Kerk in Den Haag. Donderdag was de opening, tevens de opening van de Week van het Nederlandse Bier…

Bierista-Henri-Reuchlin

27 apr 2015

Henri Reuchlin over een kwart eeuw EBCU

Aan tafel zit Henri Reuchlin van Bierburo. Hij heeft talloze functies en taken in de bierwereld. Een daarvan is voorzitter van de jubilerende EBCU, de Europese bierconsumentenorganisatie. Voor deze job reist de bierkenner door heel Europa. Op werkbezoek k…

Bier proeven met Alain Schepers

22 apr 2015

Hoe zijn de Lentebokken dit jaar?

Gulpener Lentebok, Grolsch Lentebok of toch die van Brand, Jopen of Hertog Jan? Welke speciaalbier mag zich de lekkerste Lentebok noemen? Bierista verzamelde negen goed verkrijgbare lentebokken.…

Bierista-Henri-Reuchlin

19 apr 2015

De Week van het Nederlandse Bier komt er aan

De Week van het Nederlandse Bier staat voor de deur. Van 28 mei tot 7 juni zijn er in heel Nederland activiteiten op biergebied. Brouwerijbezoeken, proeverijen, bierwandelingen, kortom voor iedere bierliefhebber is er wat wils.…

19 apr 2015

Oedipus brouwt alleen maar spannende bieren

Paul Brouwer en Alex Mager van Oedipus uit Amsterdam laten zich inspireren door buitenlandse brouwerijen.…

Ramses-Snoeij

18 apr 2015

Ramses Snoeij legt uit hoe je van drie bieren zes bieren maakt

D’olle Grieze is een speciaalbier gebrouwen voor het goede doel. Een deel van de opbrengst gaat naar de restauratie van het orgel in de Martinikerk. D’olle Grieze is een ‘typisch Gronings bier’ met een aardappel er in. Brouwer Ramses Snoeij vertelt er all…

Brouwerij-Beugem

18 apr 2015

Het geheim van Brouwerij Breugem: niet lullen, maar doen!

Patrick Breugem, het gezicht van Brouwerij Breugem, heeft in een paar jaar tijd een kast vol medailles bij elkaar gebrouwen. Bier met passie en liefde gemaakt, dat weten bierliefhebbers wel te waarderen. Nieuwste sensatie is de quadrupel…

Bierista-Henri-Reuchlin

17 apr 2015

Ontwikkelingen in bierland zijn niet meer bij te houden

Amsterdam heeft nu meer brouwerijen, dan er eind vorige eeuw in heel Nederland actief waren. De ontwikkelingen gaan heel erg hard en zijn nauwelijks meer bij te houden. Henri Reuchlin, voorzitter van de Week van het Nederlandse Bier, ziet tot zijn grote v…

Brouwerij-De-Arn

17 apr 2015

Arjan te Hoonte brouwt niet voor fanaten maar voor liefhebbers

Arjan te Hoonte liep al lang rond met het idee om een eigen bier te brouwen. In 2013 is het er eindelijk van gekomen. De Arn werkt vanuit Rijswijk en heeft inmiddels tien bieren op de markt gebracht. Zijn eigen brouwerij is in voorbereiding. Voor het ein…

Bax-Bier

17 apr 2015

Bax Bier bestaat één jaar en dendert door

Een jaar geleden begonnen Jeroen Bax en Sepp Jansen Bax Bier in Groningen. Binnen de kortste keren maakte het merk furore met bieren met namen als KoudVuur, Oma’s Pruim en Kon Minder.…

16 apr 2015

Maik van Heerd kijkt tevreden terug op Bierfestival Groningen

Een jaar lang is hij samen met Iris Doedens in de weer geweest om alles goed geregeld te krijgen. Op vrijdag 10 en zaterdag 11 april moesten alle puzzelstukjes op de juiste plaats vallen. En dat lukte.…

Sander-van-de-Streek

16 apr 2015

Sander van de Streek bouwt aan eigen brouwerij

Het gaat lekker met de Van de Streek Bier. Sander vertelt hoe hij samen met broer Ronald flinke stappen zet in de richting van een eigen brouwerij.…

Brewery-Groningen

16 apr 2015

Craft Brewery Groningen laat de wolven huilen

Karin Wassen en Sander Jochems zijn twee gezichten van de nieuwe brouwerij Craft Brewery Groningen. De brouwerij staat voor niet alledaagse bier met een vleugje rock ’n roll.…

16 apr 2015

Bierfestival Groningen hoogmis van het speciaalbier

Bieren vieren. Dat was waar het om draaide tijdens het Bierfestival Groningen. Tientallen brouwers uit binnen- en buitenland lieten in de Martinikerk in Groningen duizenden bezoekers heerlijke bieren proeven.…

Henri Reuchlin

16 apr 2015

Henri Reuchlin van Bierburo viert het bier

Er is vrijwel geen bierinitiatief in ons land of Henri Reuchlin van Bierburo is erbij betrokken. De Hagenees is één van de drijvende krachten achter de Stichting Bieropleidingen Nederland, de Dutch Beer Challenge en de Week van het Nederlandse Bier.…

14 apr 2015

Jaap Lindeman van De Kromme Jat: ‘Het wordt steeds interessanter’

Niet zonder trots vertelt Jaap Lindeman van De Kromme Jat dat zijn bedrijf de eerste brouwerij in het centrum van Groningen was. Er komen meer collga’s bij, want er gebeurt waanzinnig veel op biergebied in Groningen, tot grote vreugde van Lindeman.…

Jelle Yu JopenKerk

14 apr 2015

Jelle Yu van de Jopenkerk: ‘Tweede, het begint te wennen’

Weer tweede. De teleurstelling is van het gezicht af te lezen van Jelle Yu, restaurantmanager van de Jopenkerk in Haarlem. Hij had zich er zoveel van voorgesteld, deze bier-spitswedstrijd tijdens het Bierfestival Groningen. Helaas ging er onderweg iets mi…

14 apr 2015

’t Feithhuis wint bier-spijsaward Bierfestival Groningen

Wat zijn ze trots! Voor de tweede achtereenvolgende keer heeft stadscafé-restaurant ’t Feithhuis in Groningen de bier-spijs award gewonnen. Eigenaar Keimpe Postema en chef Mirko Said stonden te glimmen voor de camera. De combinatie van een licht gerookt…

Mike Janssen van Brouwerij Wilderen te gast bij Bierista

3 apr 2015

Brouwerij Wilderen: Waar liefde, passie en zakelijkheid samen gaan

De bieren zijn fantastisch, de glazen zijn onderscheidend, de viltjes vallen op en de verpakkingen zijn spannend. Kortom over alles is nagedacht, alles klopt. Eigenaar Mike Janssen van Brouwerij Wilderen is al vele jaren een vakman met bier in zijn aderen…

Mike Janssen van Brouwerij Wilderen

1 apr 2015

Brouwerij Wilderen bezit een ongelofelijke aantrekkingskracht

Mike Janssen begon een paar jaartjes terug een nieuwe brouwerij in Wilderen. Inmiddels is Wilderen een naam die meer geassocieerd wordt met bier, dan met de deelgemeente van Sint Truiden. Geen wonder als je de brouwer vol passie hoort spreken…

Fiona de Lange

29 mrt 2015

Fiona de Lange: 'Kwaliteit bieren moet naar een nog hoger niveau'

Fiona de Lange is een vrouw met een groot bierhart. Ze is op vele terreinen actief binnen de bierwereld. Zo jureerde ze onlangs tijdens de Dutch Beer Challenge. Bierista vroeg haar wat zij vindt van de kwaliteit van de Nederlandse bieren…

Puck Kerkhoven

29 mrt 2015

Asperges eten en bier drinken met journaliste Puck Kerkhoven

Puck Kerkhoven is culinair journaliste. De vakvrouw met een grote passie voor bier jureerde tijdens de Dutch Beer Challenge. Dat was een mooie gelegenheid om haar te vragen welk bier we moeten meenemen als we bij haar asperges komen eten…

Luc de Raedemaeker

28 mrt 2015

Luc de Raedemaeker: 'Nee hoor! Nederland is België niet voorbij'

Luc de Raedemaeker is één van de organisatoren van de Dutch Beer Challenge. Tijdens een etentje in Val-Dieu werd het snode plan gesmeed. En onlangs bleek de veronderstelling terecht dat Nederland klaar is voor zo'n prestigieuze bierwedstrijd…

Tim Webb

28 mrt 2015

Tim Webb: 'Nederlandse bieren waren saai, maar dat is veranderd'

Nederlandse bieren waren saai, maar tegenwoordig wordt er volop geëxperimenteerd. En dat is spannend; er gebeurt wat. De Britse bierschrijver komt al sinds 1977 regelmatig in Nederland. De bieren die hij hier tegenkomt geven hem steeds meer plezier…

Dennis Kort

28 mrt 2015

Biersommelier Dennis Kort heeft een zeer uitgesproken mening

Dennis Kort is de jongste biersommelier van Nederland. Er zijn maar weinig mensen ter wereld die zo gedreven zijn als het om bier gaat. Dennis brouwt zelf ook en gaat altijd voor kwaliteit. Hij heeft een hekel aan brouwers die niet alles uit de kast halen…

Eric van der Lugt van Stadsbrouwerij de Pelgrim in Rotterdam.

28 mrt 2015

Eric van der Lugt ziet vraag toenemen door onderscheiding

Helemaal onverwacht kwam de gouden medaille niet, maar als die daadwerkelijk wordt toegekend is het natuurlijk wel heel gaaf. Eric van der Lugt van de Stadsbrouwerij de Pelgrim in Rotterdam is zichtbaar in zijn nopjes met de onderscheiding…

Erik van Loo, chef van restaurant Parkheuvel in Rotterdam

28 mrt 2015

Twee-sterren gerechten met twee bieren bij Parkheuvel

De eerste editie van de Dutch Beer Challenge had gelijk een wereldprimeur. Nooit eerder werd een diner van zo'n hoog niveau gecombineerd met topklasse bieren uit ons land. Bekijk het menu en de bieren die chef Erik van Loo de gasten presenteerde…

Dutch Beer Challenge sfeerverslag

27 mrt 2015

Dutch Beer Challenge sfeerverslag in twee minuten

Ons land heeft een eigen biercontest, waar Nederlandse bieren beoordeeld worden door een internationale vakjury. Onlangs werd de eerste editie van de Dutch Beer Challenge gehouden. In het Parkhotel in Rotterdam werden 155 Nederlandse brouwsels gekeurd…

Hans Glandorf bij Bierista

26 mrt 2015

Jonge dame brengt bierhart van Hans Glandorf op hol met Orval

Voorzitter van de Alliantie van Bier Tapperijen, Hans Glandorf, is een bierige duizendpoot. Hij kan bogen op vele jaren ervaring en aan kennis geen gebrek. Als je dan ook nog zo smakelijk kunt vertellen over jonge dames en een oude Orval …

Melissa Cole is zeer te spreken over de Nederlandse biercultuur.

25 mrt 2015

Melissa Cole is zeer lovend over de Nederlandse biercultuur

Melissa Cole is een bierautoriteit in de wereld. Ze noemt zichzelf sommALEier. Als lid van de jury van de Dutch Beer Challange had ze een 'dirty job'. Ze deed het met verve, zich bewust van het feit van de impact die haar werk kan hebben…

Erik van Loo, chef van restaurant Parkheuvel in Rotterdam

25 mrt 2015

Parkheuvel-chef Erik van Loo over de smaakexplosie van bier

Erik van Loo, chef van twee-sterren-restaurant Parkheuvel in Rotterdam, vertelt over de smaakexplosie van bier en wat hij ermee doet aan tafel. Ook doet hij niet geheimzinnig over welk bier bij hem op nummer 1 staat…

Marc Schulten van Gulpener is blij met de titel voor Chateau Neubourg

25 mrt 2015

Gulpener blij met titel 'Beste pils' voor Chateau Neubourg

Tijdens de onlangs gehouden Dutch Beer Challenge werd Chateau Neuburg verkozen tot beste pilsener van Nederland. Het is niet voor het eerst dat dit bier van Gulpener in de kenmerkende blauwe fles in de prijzen valt…

Hans Glandorf, voorzitter van de ABT.

24 mrt 2015

Hans Glandorf is helemaal klaar met de houdbaarheidsdatum

Als het aan Hans Glandorf ligt, kan de tenminste-houdbaar-tot-aanduiding van de meeste bierflessen. "Ik bepaal zelf wel wanneer ik mijn bier drink", aldus de eigenzinnige Texelaar met Amsterdamse tongval. De bierliefhebber staat hierin zeker niet alleen…

Jan Nieuwenhuis

7 mrt 2015

Jan Nieuwenhuis ziet veel potentie in ledenaantal van PINT

Bier is zijn lust en zijn leven en er zijn maar weinig bieractiviteiten of Jan Nieuwenhuis is er niet bij aanwezig. De bierliefhebber is erg actief binnen de bierconsumentenvereniging PINT. Voor deze club ziet hij de komende periode de nodige groei…

Pieter Mendelts van Cafe Gollem

7 mrt 2015

Pieter Mendelts van Café Gollem over de bloei van speciaalbier

Pieter Mendelts is bedrijfsleider van Gollem. Onlangs is het vierde Gollem-café geopend. Pieter kwam zijn collega Peter van der Arend gelukwensen met de opening van Craft and Draft. Tot zijn grote genoegen ziet hij de belangstelling voor speciaalbier dage…

Cees-Jan Adema aan tafel bij Bierista

7 mrt 2015

Cees-Jan Adema: Biersector best presterend op het gebied energiebesparing

Directeur van de Nederlandse Brouwers, Cees-Jan Adema, vertelt over duurzaamheid. De biersector is al jaren achtereen de best presterende sector op het gebied van energiereductie. Maar de hele bierketen is actief als het om duurzaamheid gaat…

Peter van der Arend en Rick Kempen.

3 mrt 2015

Rick Kempen feliciteert Peter van der Arend met Craft and Draft

Aan de Overtoom in Amsterdam is het nieuwe biercafé van Peter van der Arend geopend. Veertig bieren op tap en meer dan honderd bieren op fles. Wederom zet de Amsterdamse bierpionier iets unieks neer in Nederland…

Cees-Jan Adema

3 mrt 2015

Nederlander mag wel wat trotser zijn op bier uit eigen land

Directeur van de Nederlandse Brouwers Cees-Jan Adema is te gast bij Bierista. Hij ziet dat kleine en grote brouwers steeds meer samenwerken. Hetgeen leidt tot mooie initiatieven, zoals de Week van het Nederlandse bier. Een beetje trotser zijn mag best…

Peter van der Arend geïnterviewd door Alain Schepers

2 mrt 2015

Craft and Draft nieuw concept in Amsterdam van Peter van der Arend

Bierpionier Peter van der Arend heeft onlangs zijn derde zaak geopend in Amsterdam. Aan de Overtoom in Amsterdam was het aan Rick Kempen het nieuwe café officieel te openen. Bijzonder aan dit café is de shop, die in het café gevestigd is…

Oscar Moerman van Brouwerij Eanske aan tafel bij Bierista

1 mrt 2015

Brouwerij Eanske van Oscar Moerman duikt overal in Nederland op

Oscar Moerman vindt het belangrijk dat zijn brouwerij overal goed zichtbaar is. Zijn marketing heeft hij perfect voor elkaar. Daarnaast zijn zijn bieren het beste reclamemiddel en die bieren duiken steeds vaker op. Niet alleen in Enschede en omgeving …

Oscar Moerman van Brouwerij Eanske

24 feb 2015

Oscar Moerman van Brouwerij Eanske ademt bier, bier en nog eens bier

Oscar Moerman is brouwer in hart en nieren. Met zijn Brouwerij Eanske timmert hij hard aan de weg. Bovengistende bieren, spontaan gistende bieren, Oscar vindt het geweldig. Er gaat geen dag, eh, nee geen uur voorbij of hij denkt op zijn minst aan bier…

21 feb 2015

Bij Oersoep houden ze wel van een spannend avontuurtje

Oersoep timmert lekker aan de weg. De brouwerij van Kick van Hout en Sander Kobes staat vooral bekend om de niet alledaagse, spannende bieren. In het gesprek met brouwer Sander Kobes blijkt dat hij wel van een avontuurtje houdt…

Brouwerij Oersoep

19 feb 2015

Sander Kobes over de twee kanten van Brouwerij Oersoep

Brouwerij Oersoep is gevestigd in de oude soepfabriek van Honig in Nijmegen. Brouwer Sander Kobes vertelt over de verschillende kanten van Oersoep. Aan de ene kant is er de 'cleane' zijde, maar de brouwerij heeft ook een wilde kant …

Dirk Heupink

13 feb 2015

Brouwerij Othmar: gouden rookbier en toch lekker nuchter blijven

De gouden medaille tijdens de Brussels Beer Challenge was een grote verrassing voor Bart Nijhuis en Dirk Heupink van Brouwerij Othmar uit het Twentse Ootmarsum. Met een ongekende nuchterheid brouwen ze bieren op de Duitse leest geschoeid. …

Bart Nijhuis en Dirk Heupink van Brouwerij Othmar

10 feb 2015

Brouwerij Othmar, de onbekende parel uit het oosten

In Ootmarsum is een brouwerij gevestigd, waar bieren gemaakt volgens het Duitse Reinheitsgebot. Er zijn maar weinig bierliefhebbers die Brouwerij Othmar kennen. Het maakt de nuchtere mannen - Bart Nijhuis en Dirk Heupink - achter de brouwerij niets uit…

Bierista Rick Kempen

4 feb 2015

Rick Kempen hoopt op belangrijke rol voor blik in bierwereld

Rick Kempen, bierverkoper bij Bier & Co, is te gast bij Bierista. Hij vertelt smakelijke anekdotes en geeft zijn mening over allerlei bierzaken. Ook vertelt hij over bezoeken aan bijzondere brouwerijen. Best opvallend is zijn voorkeur voor bier uit blik…

Rick Kempen

28 jan 2015

Rick Kempen geeft zijn top 3 en deelt zijn smakelijkste bierverhalen

Bier is plezier en je wilt toch geen dag doorbrengen zonder plezier te hebben? Een dag zonder bier is al lastig voor te stellen voor Rick Kempen. Een ware gruwel is de gedachte de rest van je leven zonder bier te moeten doorbrengen …

Ronald van de Streek

6 jan 2015

Arvid Bergström laat brouwer Ronald van de Streek watertanden

Met mooie flessen op tafel verzint tv-kok Arvid Bergström steeds weer bijzondere gerechten die prima matchen met het bier. Ronald van de Streek, recent winnaar van een bronzen medaille tijdens de Brussels Beer Challenge, proeft mee…

Ronald van de Streek

6 jan 2015

Van de Streek toch weer aan het knoflookbier?

Ronald van de Streek is een brouwer met een passie en een missie. Een eigen brouwerij is het doel van de Utrechter, die samen met broer Sander bijzondere brouwsels produceert. …

Ronald van de Streek

26 dec 2014

Ronald van de Streek bouwt aan eigen brouwerij

Ronald van de Streek is marketeer van huis uit. Net als zijn broer heeft hij een passie voor bier. Nu brouwen ze samen en bouwen ze aan hun droom. Een eigen brouwerij.…

Sander van Werkhoven

15 dec 2014

Wat heeft Sander van Werkhoven met Grutte Pier?

Elke uitzending kiest de gast een bier uit. Horeca-journalist Sander van Werkhoven kwam met een nieuw Fries bier op de proppen. Waarom juist dat bier, Sander legt het uit. TV-kok Arvid Bergström had zijn dag niet helemaal. …

Sander van Werkhoven

11 dec 2014

Sander van Werkhoven over bier en horecatrends

Als je een Grolsch of een Heineken bestelt in een café, krijg je dan ook het gevraagde bier? Of krijg je een merkloos bier dat een stuk goedkoper is? En hoe zit het met de relatie tussen de café-eigenaren en de brouwers…

4 dec 2014

Shake it! Pepijn maakt cocktails met bier

Pepijn van der Waa is eigenaar van Brew Taste, een bedrijf dat zich concentreert op bier en smaak. De jonge Amsterdammer heeft een geweldig gevoel voor smaak en dat demonstreert hij in de Bierista-studio…

26 nov 2014

Pepijn van der Waa weet wel wat lekker is

Pepijn van der Waa weet wel wat lekker is. Met zijn bedrijf BrewTaste verwendt hij zijn gasten met zorgvuldig uitgekozen bieren in combinatie met de juiste gerechten. Pepijn werkt alleen met de beste ingrediënten, want kwaliteit, dat proef je…

20 nov 2014

Armada van De Pelgrim verrast door complexiteit

Eric van der Lugt, brouwer van Stadsbrouwerij De Pelgrim in Rotterdam proeft mee met tv-kok Arvid Bergström en presentator Alain Schepers. Bij Bierista aan tafel worden deze uitzending drie verschillende bieren geproefd…

Eric van der Lugt

18 nov 2014

Eric van der Lugt over Stadsbrouwerij De Pelgrim

In deze aflevering van Bierista vertelt brouwmeester Eric van der Lugt van Stadsbrouwerij De Pelgrim uit Rotterdam over zijn werk. Van Stoombier tot de Mayflower tot zelfs een complete en complexe Armada…

Brouwerij Rodenburg

15 nov 2014

Steve Gammage over de Bronckhorster Hoptimist

Brouwer Steve Gammage van Brouwerij Rodenburg is te gast bij Bierista. Hij vertelt bijzonder openhartig over zijn werk, zijn nationale en internationale successen en de speciale signatuur van zijn bieren. …

12 nov 2014

Steve Gammage misschien wel de beste brouwer van het land

Steve Gammage van Brouwerij Rodenburg wordt door veel collega's betiteld als één van de beste brouwers van Nederland. Zelf zal de bescheiden brouwer zichzelf nooit zo kwalificeren. Feit is wel dat hij met zijn bieren de ene na de andere prijs binnenhaalt…

Tasty Lady

6 nov 2014

Tasty Lady te gast bij Bierista

Arvid Bergström en Arnoud Pijpker van Bierista hebben een goed gesprek met Dagmar Baartman-de Boer en Aaltje-Alice van der Kuijl van brouwerij Tasty Lady. Het bier van de dames wordt geproefd in combinatie met de spijzen gemaakt door tv-kok Arvid.…

4 nov 2014

Tasty Lady op de praatstoel bij Bierista

Dagmar Baartman-de Boer en Aaltje Alice van der Kuijl, twee pittige brouwsters van Tasty Lady. Met twee gezellige dames, die nooit om een praatje verlegen zitten, kan het nooit een saaie uitzending zijn. Kijk zelf maar wat deLadies te vertellen hebben…

1 nov 2014

Jacqueline van de wijn meets Arvid van het bier

Bier ontmoet wijn, ofwel biersommelier Arvid Bergström en wijnsommelier Jacqueline van Liere praten met elkaar aan tafel over hun passie. Beide hebben ze mooie gerechten meegenomen en dat leidt tot verrassende resultaten …

1 nov 2014

Speciaalbiercafé De Brouwer in Deurne

De Brouwer is een bijzonder speciaalbiercafé in Deurne. Er worden niet minder dan verschillende 325 bieren vanfles geschonken. Daarnaast heeft De Brouwer ook nog eens zestien tapkranen met nog eens zestien soorten bier…

1 nov 2014

De Brouwer ontvangt Gouden Tapkraan

De Brouwer in Deurne is misschien wel het mooiste speciaalbiercafé van Nederland. Eigenaar Henk van der Steijn bespaarde kosten noch moeite om er iets heel moois van te maken. Dat leverde hem de award de Gouden Tapkraan op.…

29 okt 2014

Jacqueline van de wijn meets Arvid van het bier

Wat gebeurt er al je een wijnsommelier aan een tafel zet met een biersommelier? Die vraag wilde Bierista beantwoord zien. En dus nodigden we Jacqueline van Liere uit. Ze is wijnsommelier en gastvrouw van het Schultenhues in Zutphen…

Luc de Raedemaeker proeft voor Bierista

21 okt 2014

Luc de Raedemaeker bij Bierista TV

Luc de Raedemaeker uit Antwerpen proeft met Arnoud Pijpker en Arvid Bergström drie verschillende bieren in deze aflevering van Bierista. De eerste is een Gerardus Blond, de tweede de Christoffel Bock en de derde die over de tong gaat is een fraaie gueuze…

Luc de Raedemaeker maakt zich op voor BBC

19 okt 2014

Luc de Raedemaeker over de BBC

Luc de Raedemaeker is veelzijdig bierambassadeur. In Bierista TV vertelt hij over onder meer over de Brussel Beer Challenge in Leuven. Daarnaast toont hij zijn nieuwe magazine over bier. Dit en nog veel meer in de nieuwe aflevering van Bierista TV.…

Jacqueline van Liere over bockbier

16 okt 2014

Drie vrouwen, zes bockbieren, één Bierista.

Drie vrouwen, zes bockbieren, één Bierista. In de Hanze-stadsbrouwerij werden zes verschillende bockbieren geproefd en beoordeeld door ervaren proevers en gezelligheidsdrinkers. Opmerkelijke verschillen in smaakbeleving kwamen aan het licht…

Marco Lauret

10 okt 2014

Marco Lauret van Duits&Lauret over zijn prijswinnende bieren

Marco Lauret is gast bij Bierista. Hij praat onder meer over zijn brouwerij Duits&Lauret, die hij samen met Danielle Duits bestiert. Het blond bier is in Japan onderscheiden. Daarover vertelt de gepassioneerde bierman.…

Bierista TV Aflevering 3 met Jeroen Bax van Bax Bier uit Groningen

7 okt 2014

Bierista TV Aflevering 3 met Jeroen Bax van Bax Bier uit Groningen

Jeroen Bax van Bax Bier uit Groningen is een eigenwijze brouwer. In deze aflevering vertelt hij over zijn filosofie om duurzaam te brouwen en zijn nieuwste bier 'Oma's Pruim'.…

Dani Levy Bierista TV

22 sep 2014

Bierista TV aflevering 2 met Dani Levy van de Veluwse Schavuyt

In deze tweede aflevering van Bierista TV vertelt Dani Levy van de Veluwse Schavuyt over zijn bieren die gebrouwen worden bij De Vlijt in Apeldoorn en over het Oktoberfeest. In deze aflevering ook een reportage van Bruisend Apeldoorn…

Jan-Willem den Hartog verlaat Gulpener voor Lindeboom

13 sep 2014

Gulpener hop in Reijmerstok voer voor bierambassadeurs

Er zijn maar een paar plaatsen in ons land waar hop verbouwd wordt. De grootste percelen vind je in Reijmerstok. Hier wordt hop verbouwd voor Gulpener. Brouwmeester Jan-Willem den Hartog verzorgde een week voor de oogst een rondleiding door de hopvelden…

Bierista Stibon opleidingen Gulpener excursie

13 sep 2014

Stibon leidt bierambassadeurs op

Stichting Bieropleidingen Nederland (Stibon) verzorgt opleidingen op biergebied. Dat gaat heel wat verder dan alleen het proeven van bier. Cursisten leren onder meer alles over wetgeving, bierbehandelingen, brouwen en grondstoffen.…

Bruisend Apeldoorn sfeerimpresie

13 sep 2014

Bruisend Apeldoorn sfeerimpressie

Bruisend Apeldoorn is elk jaar goed voor een enorm marktplein vol met bierliefhebbers. Brouwers uit binnen- en buitenland laten het publiek kennis maken met hun speciaalbier. Bierista TV was ter plekke en nam een kijkje voor en achter de tap…

Bierista TV aflevering 1 met Marco Philipsen

13 sep 2014

Bierista TV aflevering 1 met Marco Philipsen

In de eerste aflevering van Bierista TV vertelt Marco Philipsen van Mitra over zijn werk en passie. Boeiende informatie en anekdotes wisselen elkaar af. Ook wordt gesproken over de Week van het Nederlandse bier en de Mitra BierXperience…

Pilot aflevering van Bierista TV

3 aug 2014

Bierista Pilot

Talkshow over (speciaal)bieren. Presentatie Arnoud Pijpker, sidekick / expert en biersommelier Alain Schepers. Gasten in deze uitzending: Gerrit Wolf (Hanzestadsbrouwerij Zutphen) en kok Arvid Bergström (Koken Met Krullen). Er worden de volgende bieren…

Blijf op de hoogte

Meld je aan op de nieuwsbrief voor tips en de nieuwste weetjes.