Witlofbootjes met venkel, sinaasappel en rivierkreeftjes
Bereidingswijze:

De flinterdun gesneden venkelknol zo kort mogelijk in een stoommandje boven heet water beetgaar stomen. De kleine gave witlofblaadjes in elkaar schuiven en de flinterdun gesneden venkelknol, partjes ontvelde sinaasappel, rivierkreeftjes en druppeltjes olijfolie erover verdelen.
Op smaak brengen met peper en zout. Aanbevolen bieren: pilsner, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 7 vol%, Saison, India Pale Ale(IPA), niet te zwaar gehopt, tussen 5 en 7 vol%.
Toelichting:
Dit gerecht is helemaal niet zo moeilijk te maken. Eventjes wat aandacht en geduld en je hebt een prachtig en smaakvol gerecht op tafel staan. In combinatie met een verrukkelijke Saison, zoals Datisandere Koekoek van Bird Brewery, kun je in de handomdraai, of twee genieten!
Ingrediƫnten
8 kleine, gave witlofblaadjes
6 eetlepels flinterdun gesneden venkelknol
6 eetlepels kleine partjes ontvelde sinaasappel
150 gram gekookte rivierkreeftjes
4 eetlepels olijfolie, extra vierge
peper uit de molen en zout naar smaak
Bier
Bird Brewery - Datisandere Koekoek

~ deze bier spijs combinatie wordt u aangeboden door ~
Han Hidalgo – Biercuisine
Han Hidalgo is op de eerste plaats bierliefhebber, voor wie de beleving van bier centraal staat. De veelzijdige jazzliefhebber combineert uitstekende bieren met fantastische gerechten
Harmonieert bier en spijs op een jazzy way