Sabayon van Geuze Belle-Vue

Bereidingswijze:

Breek de eieren en doe enkel de eierdooiers in een steelpannetje.
Gebruik een halve eierschaal als maatstaf en vul deze 4 keer met witte suiker en voeg bij de eierdooiers
Vul de eierschaal 4 keer met geuze en voeg toe bij de suiker en eierdooiers.

Zet het pannetje op een zacht vuurtje en beweeg het pannetje constant (om aanbranden te voorkomen)
Klopt de emulsie krachtig met achtvormige bewegingen van jouw garde totdat het ‘schuim’ stevig wordt.
Serveren met een Geuze uiteraard!

Toelichting:

Heel vaak schrikt het ons af om een sabayon te maken. Het valt zoooo goed mee, dat je dit recept vaak op tafel zal toveren. Echt! Je hoeft geen ‘bain-marie’ (waterbad) te gebruiken. De kunst bestaat uit het constant heen en weer bewegen van jouw pannetje op een zacht vuurtje terwijl je de sabayon klopt. Simpel. En de Geuze Belle-Vue komt zalig tot zijn recht.

Ingrediënten

4 eieren

Witte suiker

Geuze Belle-Vue

Bier

Belle-Vue Gueuze

Chrisje Stultiens - Bierista

~ deze bier spijs combinatie wordt u aangeboden door ~

Chrisje Stultiens

Chrisje Stultiens is bierliefhebber in hart en nieren.

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?!

Blijf op de hoogte

Meld je aan op de nieuwsbrief voor tips en de nieuwste weetjes.