Nederlandse Zundert Trappist slaat vleugels uit naar de VS!

26 mei 2018 om 08:15

Het is zover! Na het succes van de Zundert Trappist in Europa, gaat Trappistenbrouwerij de Kievit haar paradepaardje nu ook naar de grotere continenten van de wereld verschepen. Te beginnen met de Verenigde Staten. Vanaf deze zomer is het bier daar ook verkrijgbaar.

Zundert Trappist

Trappistenbrouwerij De Kievit brouwt maar één type bier, een Trappist. Dit bier draagt de naam Zundert, simpel vernoemd naar de plaats van herkomst. De Zundert Trappist is een kopergoud bovengistend bier met 8% alcohol, dat nagist op de fles. Dit donker & rijke bier is prachtig complex, met veel zoete tonen van mout en karamel. Ook ontdek je al snel een vleugje kaneel. Je kunt dit bier heerlijk combineren bij gekruide gerechten, vleesgerechten, pittige en belegen kazen en natuurlijk een zoet dessert.

Naar aanleiding van het succes in Nederland en Europa wordt dit bier binnenkort ook naar de Verenigde Staten geëxporteerd. “We kregen steeds meer vragen vanuit Amerika om Zundert Trappist ook daar beschikbaar te stellen. Ons bier neemt binnen de familie van trappistenbieren een unieke plaats in”, aldus broeder Christiaan. “De licht kruidige toets maakt het bier bij ook geschikt om met veel gerechten te combineren. De vraag vanuit de VS konden we niet langer negeren.”

Zundert Trappist wordt in de Verenigde Staten verdeeld door Merchant du Vin en is eind deze zomer op de verkrijgbaar. Op het etiket wordt vooral het kruidige karakter van het bier extra benadrukt.

Abdij Maria Toevlucht

Trappistenbrouwerij De Kievit van Abdij Maria Toevlucht is in 2012 opgericht in Zundert. Het was hiermee de eerste nieuwe Nederlandse trappistenbrouwerij in 125 jaar. Deze Trappistenbrouwerij is één van de twaalf brouwerijen ter wereld die het logo ‘Authentiek Trappisten Product’ mogen voeren. Het bier van de brouwerij wordt dan ook binnen de muren van de abdij, door de monniken zelf gebrouwen en kent een gelimiteerde productie.