Zundert Trappist deze zomer ook van de tap!

17 juli 2018 om 07:00

Zoals je al eerder op de website hebt kunnen lezen, is de Zundert Trappist een gelimiteerd verkrijgbaar bier. Na een test is de Nederlandse Trappist deze zomer voor het eerst voor langere tijd van de tap verkrijgbaar. Het eerste fust is aangeslagen, dus de verspreiding kan beginnen!

Brouwerij De Kievit

Trappistenbrouwerij De Kievit van Abdij Maria Toevlucht is een Nederlandse trappistenbrouwerij. In 2012 werd deze brouwerij in Zundert geopend, het was hiermee de eerste nieuwe Nederlandse trappistenbrouwerij in 125 jaar. Deze brouwerij is één van de 12 brouwerijen ter wereld die het logo ‘Authentiek Trappisten Product’ mag voeren. De bieren uit deze trappistenbrouwerij kennen een gelimiteerde productie en daarom is het ook zo bijzonder dat het bier nu op fusten is afgevuld.

Sinds 2013 is de Zundert Trappist het tweede officiële trappistenbier uit Nederland en wordt dus bier gebrouwen in de brouwerij in de Abdij Maria Toevlucht in Zundert. Het bier van deze brouwerij is binnen de muren van de abdij door de monniken zelf gebrouwen. In Zundert en omgeving kun je deze zomer ook van de tap van dit Nederlandse trappistenbier genieten. Na de eerste testronde als ‘Bier van de Maand’ bij de Alliantie van Biertapperijen (ABT), blijkt Zundert van de tap een succes. Daarom is er door de broeders besloten het bier deze zomer ook van de tap verkrijgbaar te maken. 

Zundert is een succesZundert Trappist van de tap

“Zundert Trappist was bij de Alliantie van Biertapperijen zo’n succes, dat het bier in sommige cafés in het eerste weekend meteen uitverkocht was. Dit terwijl het bedoeld was als bier van de maand”, aldus broeder Christiaan van Trappistenbrouwerij De Kievit. “Dat zette ons aan het denken, zeker ook omdat we vanuit Zundert en omgeving ook veel vragen kregen om Zundert Trappist van het fust te mogen tappen.”

Tijdens de presentatie van het tapbier van Zundert trappist vorige week, werd tevens de website en de app ‘Zin in Zundert’ gelanceerd door PRET, het Platform Recreatie en Toerisme.

Zolang de voorraad strekt

Zundert Trappist van het vat is alleen verkrijgbaar bij een geselecteerd aantal cafés in Zundert en omgeving, zolang de voorraad strekt. Omdat het tapbier koeler geserveerd wordt dan Zundert Trappist van de fles, komt het dorstlessende karakter goed naar voren. Dat vraagt wel aandacht, want het alcoholpercentage van het bier in fust en fles is 8%.

[Afbeelding aanslaan fust via Bierburo]