Zundert Trappist voor het eerst en eenmalig van het vat verkrijgbaar!

1 maart 2018 om 08:00

In maart is Zundert Trappist ‘Bier van de Maand’ bij de Alliantie van Biertapperijen (ABT), een vereniging van speciaalbiercafés in Nederland. Ter ere van deze gelegenheid is deze Trappist nu dus eenmalig en voor het eerst van de tap verkrijgbaar!

Zundert Trappist

Het “Bier van de Maand” zet iedere maand een ander speciaalbier in de schijnwerpers dat niet eerder van de tap verkrijgbaar was. Voor de maand maart hebben de 36 speciaalbiercafés, die lid zijn van het ABT, ieder een zeer gelimiteerde hoeveelheid fusten Zundert Trappist geleverd gekregen. Het is een unieke gelegenheid om Zundert een keer van de tap te proeven.

Trappistenbrouwerij De Kievit brouwt maar één type bier, een Trappist. Dit bier draagt de naam Zundert, simpel vernoemd naar de plaats van herkomst. Het is een kopergoud bovengistend bier met acht procent alcohol. Het bier gist na op de fles.

De Kievit

Broeder Christiaan van Trappistenbrouwerij de Kievit noemt het een spannend project. “Het is voor het eerst dat we Zundert Trappist in een andere verpakking aanbieden dan de 33 cl flessen. We hebben al een eerste proefvat aangeslagen en gelukkig bleek het bier uitstekend te smaken. Bovendien zijn we, meer dan bij fles, afhankelijk van het vakmanschap van de kastelein hoe het bier uiteindelijk in het glas komt. Bij de leden van de ABT weten we dat ook dat goed zit.”

Trappistenbrouwerij De Kievit van Abdij Maria Toevlucht is in 2012 opgericht in Zundert. Het was hiermee de eerste nieuwe Nederlandse trappistenbrouwerij in 125 jaar. De bieren van deze brouwerijen worden in een hele oude boerderij vol met geschiedenis gebrouwen. En dat proef je terug!

Sinds 2013 is dit het tweede officiële trappisten bier uit Nederland en wordt dus bier gebrouwen in de brouwerij in de Abdij Maria Toevlucht. Check hier waar je deze trappist binnenkort van de tap kunt proeven. Heb jij het bier al eens geproefd? Geef dan hier jouw mening!