Nieuwe Trappist Zundert 10 ligt vanaf volgende week in de winkel!

12 september 2018 om 08:26

Zoals je hier eerder al hebt kunnen lezen wordt de Zundert Trappist opgevolgd door een nieuwe Trappist uit Zundert! Dinsdag 11 september werd de nieuwe Zundert 10 van trappistenbrouwerij De Kievit, gepresenteerd aan het publiek. De nieuwe Quadrupel trok groot publiek, want zo vaak komen trappistenbrouwerijen niet met een nieuw bier!

Tweede Trappist uit Zundert

Zundert 10 is de tweede Trappist van Brouwerij De Kievit. Met deze Quadrupel voldoen de monniken aan de vraag naar een zwaardere variant van hun Zundert Trappist. Om verwarring te voorkomen, is deze eerste Zundert Trappist omgedoopt tot Zundert 8 en is onder andere te herkennen aan het lichte etiket in de hals.

“Vrij snel na de lancering van ons eerste bier kreeg de brouwerij vragen ook een donker en zwaar bier te brouwen”, vertelt broeder Christiaan, die verantwoordelijk is voor de brouwerij. “We hebben ervoor gekozen om te wachten, omdat we ons wilden concentreren op ons eerste bier. Nu dat de brouwerij bijna vijf jaar bestaat en Zundert een vaste waarde is geworden in het Nederlandse bierlandschap, is het tijd om aan de vraag naar een tweede bier te voldoen. Met Zundert 10 brouwen we een bier waar je voor gaat zitten om er rustig van te genieten. Maar ook als begeleidend bier aan tafel zal deze Quadrupel hoge ogen gooien.”

Lees hier meer over de bekendmaking van deze nieuwe Trappist!

Zundert 10

Trappistenbrouwerij De Kievit is één van de elf brouwerijen ter wereld die het logo ‘Authentiek Trappisten Product’ mogen voeren. Het bier is binnen de muren van de abdij door de monniken zelf gebrouwen. De brouwerij kent een gelimiteerde productie.

Zundert 10 is een Quadrupel met 10% alcohol, een kruidige toets, roodbruin van kleur, met een volle, crème-achtige schuimkraag. In de geur hinten van gedroogde vruchten, verfijnde kruiden, drop en een wat chocolade. De smaak is vol en zacht, in balans gebracht door een hopbittertje. In de nasmaak keert de kenmerkende Zundertse kruidigheid subtiel terug.

Vanaf volgende week kun je van dit bier gaan genieten, dan is hij verkrijgbaar bij geselecteerde horecabedrijven en Albert Heijn!

Bierista Bieropleiding

Meer weten over trappistenbrouwerijen, het verschil tussen Trappist- en abdijbieren of hoe je deze bieren smaakvol kunt combineren? Dat kan! Ga naar www.bierista.nl/bieropleiding en word ook Bierista, Meester in Bier!

[Beeld: @ Tasty Tales]